Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPASNO!

Pretio vrbaskoj Hitnoj pomoći da će ih poklati i baciti bombu! (FOTO)

Autor: Ranka Ivanoska | 21.04.2014 - 13:50:00h | Komentara: 0

Anonimni muškarac iz Ravnog Sela, u noći između nedelje i ponedeljka, u više navrata pretio je telefonom dežurnima u vrbaskoj službi Hitne pomoći. Iznerviran jer je, kako je tvrdio, tek uz intervenciju "visokog funkcionera SNS" uspeo da dobije vezu, iznervirani Ravnoselac najpre je psovao, a potom dežurnoj dispečerki pretio da će “doći sve da ih pokolje" i "da će baciti bombu”. U vrbaskoj službi sumnjaju da je dramatični incident posledica činjenice da poziv u ovom slučaju vrbaskoj Hitnoj pomoći na 94 sa mobilnog telefona uspostavlja vezu sa novosadskom službom. R. Ivanoska

Dok je iznervirani Ravnoselac tvrdio da već satima pokušava da dobije vezu, u vrbaskoj Hitnoj pomoći tvrde da je telefon sa adrese u Ravnom selu prvi put zazvonio oko 21,30 časova.

Vrbaska Hitna pomoć

Vrbaska Hitna pomoć | Foto: Ranka Ivanoska

 "Čovek je odmah počeo sa vikom i pretnjama. Rekao je da satima zove i da se, eto, tek sad javljamo jer je pozvao visokog funkcionera SNS. Psovao je redom i nas i političare, ali smo uspeli da saznamo da zove zbog osamdesetogodišnje majke koja boluje od Parkinsonove bolesti. Bili smo spremni da krenemo, kada je on nastavio da zove i preti. Rekao je da će doći da nas sve pokolje i da će baciti bombu. Onda smo shvatili da ne možemo rizikovati i pozvali smo policiju. Ekipa je krenula na intervenciju u policijskoj pratnji. Ispostavilo se da slučaj nije bio hitan, a čovek je i policiji tvrdio da je uspeo da nas dobije tek kada je neki funkcioner iz SNS intervenisao što je apsurdno", kaže dr Jasmina Asi, direktorka vrbaskog Doma zdravlja koja je preuzela dežurstvo tokom Uskršnjih praznika. 

Prema njenim rečima, svi pozivi u hitnoj službi se identifikuju i snimaju.
"Čovek koji nam je pretio zvao je sa mobilnog telefona. Dobio je našu službu kada je pozvao 704-124. Nažalost, već godinama postoji problem da kada sa mobilne mreže zovete 94 sa pozivnim brojem dobijate najbliži veliki centar. U ovom slučaju, to je Novi Sad. Stalno obveštavamo ljude o tome, ali još uvek se dešavaju zabune i nezadovoljstvo pacijenata. Ipak, ovo je najdrastičniji slučaj do sada", kaže dr Zlatko Babić, načelnik vrbaske službe Hitne pomoći kaže da su pretnje, pa i nasilje pri intervencijama ružna strana njihovog posla.

dr Zlatko Babić, načelnik vrbaske službe Hitne pomoći

dr Zlatko Babić, načelnik vrbaske službe Hitne pomoći | Foto: Ranka Ivanoska

 "Nažalost, za pomoć koju pružamo često nam uzvraćaju psovkama, pretnjama, pa i udarcima. Uglavnom su to teška alkoholisana lica ili duševni bolesnici, ali ponekad i oni od kojih to ne biste očekivali", kaže dr Babić. 

Problem poziva Hitnoj pomoći sa mobilnih telefona postoji u celoj državi, ali ništa nije preduzeto da se to reši.
"Poslednjih godina se mobilni telefoni koriste više nego fiksni što je i jedina opcija kada se nešto dogodi na ulici ili na putu. Najveći problem je auto-put kada ljudi na proputovanju pozovu jedini poznat broj, a dobiju službu udaljenu desetine kilometara. Sećam se i kada na autoputu stradao pevač Luis. Tada je rodbina krivila službe Hitne pomoći, a čitava zavrzlama je nastala upravo zbog poziva sa mobilnih telefona koji su uspostavljali vezu sa Suboticom gde su ih uputili na Bačku Topolu i Vrbas. Izgubljeno je dragoceno vreme u igri gluvih telefona bez naše krivice", objašnjava dr Babić. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP