Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NIJE HTEO DA TUČE NAPADAČE JER SU DECA!

Pretučen profesor u Novom Sadu uz uzvike: "Ti si peder!"

Autor: Tanjug / B92 / Foto: Alo! | 10.09.2013 - 18:22:00h | Komentara: 3

Policijska uprava Novi Sad saopštila je danas da je Novosađanin Ivan janeš (33) prijavio da ga je na Bulevaru Jaše Tomića napala grupa nepoznatih osoba i zadala više udaraca.

Pretučeni profesor

Brutalno pretučen: Ivan Janeš

U saopštenju se navodi da je I.J. prijavio napad 7. septembra i kazao da se dogodio oko 20.20 sati i da su mu napadači nakon toga oduzeli određene predmete.


Nadležno tužilaštvo, kako se dodaje, ovaj događaj kvalifikovalo je kao krivično delo razbojništvo.

Policijski službenici su, po dojavi, izašli na lice mesta, a kriminalistička policija radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela, što, između ostalog, podrazumeva i utvrđivanje identiteta osumnjičenih, pa samim tim i starosti izvršilaca.

Mediji navode da je I. J. profesor matematike i da je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje, sa povredama glave, na kojoj ima hematome, slomljenim nosom, zatim ima i povrede po telu od šutiranja, popucale kapilare po telu i licu, kao i problem s vidom.
 
On je pojedinim medijima ispričao da su mu te večeri prišli dečaci, sedam ili osam maloletnika, starosti između 12 i 15 godina, i pitali ga koliko je sati, a da su ga kada im je odgovorio pitali da li zna "nekog pedera".
Tada je počelo ono što Ivan želi što pre da zaboravi...

"Kad sam rekao da je 20.20, onda me je najmanji iz grupe pitao je l' znam ja nekog pedera i onda su svi pošli ka meni i počeli da me udaraju i šutiraju. Govorili su mi - Ti si peder, oborili su me na zemlju i nastavili da me šutiraju, zatim su mi uzeli bicikl i ranac u kojem sam imao loptu i fotoaparat. Sve to je trajalo petnaestak minuta, a ja sam vikao - upomoć, upomoć", ispričao je Ivan Janaš, profesor matematike, za B92.

Ivan kaže da se nije branio, jer se pita: "Kako mogu da udarim dete?"

Međutim, ta ista deca prema njemu nisu imala milosti. Iako je do skoro bio nastavnik u jednoj novosadskoj osnovnoj školi, ne misli da su u pitanju učenici, već da je batine dobio nasumično.

"Oni su mene prebili i opljačkali, a isto to sutra mogu da urade nekoj starici", kaže Ivan Janeš i dodaje da očekuje da policija privede napadače, ali da nije siguran šta će posle toga biti jer je reč o maloletnicima starosti između 12 i 15 godina.

Pretučeni profesor

Vređan, pretučen i opljačkan

Kada je rekao da ne zna, napali su ga uz povike: "Ti si peder", šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede.

Povodom ovog slučaja oglasile su se nevladine organizacije Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) i Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) i najoštrije osudili napad koji se dogodio proteklog vikenda u Novom Sadu.

"Ovo nije prvi put da ljudi stradaju zbog pretpostavljene seksualne orijentacije i netačnih i duboko uvreženih predrasuda koje vladaju u društvu da LGBT osobe izgledaju i ponašaju se na određeni način. GSA i YUCOM već godinama upozoravaju na visok stepen nasilja u društvu od koga ne stradaju samo LGBT osobe već i drugi građani", navodi se u saopštenju ove dve nevladine organizacije.
Poslednji komentari
  • Ludi ja Vreme: 10.09.2013 22:11h

    Mene brine stradanje normalnih,koje u ovoj bedi niko ne stiti,za pozadince me bas i nije briga,kako laju tako i prolaze.Da su pametni da cute i rade to sta rade u svoja 4 zida nebi nikada problema bilo.

  • Propast Vreme: 10.09.2013 22:20h

    Ma Hitler je imao resenje za nas. Udjes na vratanca, izadjes na odzak. Salu na stranu, Treba se braniti od nasilnika. Oni samo razumeju jezik sile pa im to treba i dati. Ako padne krv u samoodbrani, sta da se radi. Pa bitniji mi je moj zivot nego zivot nekog bednika i siledzije. To je zato jer me drzava i sistem ne stite pa moram sam.

  • miroslav Vreme: 11.09.2013 08:38h

    Pa ovo su samo klinci trebao je rebra da im polomi da ih opameti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP