Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PLJAČKAŠI OBILI VIŠE GROBNICA U GUBEREVCU KOD BARAJEVA

Prevrću mrtve u potrazi za plenom!

Autor: Milan Dudvarski | 14.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nepoznati razbojnici poharali su u subotu nekoliko grobova na lokalnom groblju u selu Guberevac pokraj Barajeva, u potrazi za dragocenim plenom! Šokirani meštani su odmah prijavili policiji ovu nesvakidašnju pljačku i za ovim bizarnim lopovima potraga je u toku.

Ne daju mira mrtvima: Porodična grobnica Đurđevića

Ne daju mira mrtvima: Porodična grobnica Đurđevića

„Samo što nisam pala u nesvest kad sam videla
da je grob mog muža otvaran. Lopovi su pajserima
obili sanduk mog Miluna”, kaže Gordana Đurđević

Gordana Đurđević kaže za “Alo!” da nije mogla da poveruje svojim očima kada je videla da je grob njenog muža Miluna i njenog tasta Miloša otvaran!


- Pljačkaši grobova su vratili mermernu ploču, ali su zaboravili da vrate betonsku. Po tome sam videla da je porodična grobnica otvarana. Pozvala sam policiju, koja mi je rekla da ništa ne diram. Kada su došli, mom šoku nije bilo kraja i samo što nisam pala u nesvest - rekla je Gordana.


Ona je navela da je kovčeg njenog muža bio rascepljen, dok je na tastovom bilo razbijeno staklo.


Policija na tragu lopovima
U policiji kažu da su uradili uviđaj na lokalnom groblju u Guberevcu i da se nadaju da će počinioci biti ubrzo otkriveni.
- Bilo ih je sigurno više, jer jedan čovek ne može ploče da pomeri sam. Postoje određeni tragovi koji bi trebalo da dovedu do brzog otkrivanja lopova - navode u policiji.

- Mog supruga sam sahranila u drvenom kovčegu. Kada je porodična grobnica bila gotova, u nju je iz Austrije dopremljen moj tast, a muževljevo telo smo tada prebacili u limeni snaduk, a zatim ponovo sahranili. Lopovi su, nakon što su skinuli prvo mermernu ploču, a zatim betonsku, verovatno pajserima razvalili limeni poklopac sa sanduka mog Miluna, dok je na Miloševom bio prozorčić koji su razbili - kaže naša sagovornica.

Pljačkaši  razvalili limeni  sanduk

Pljačkaši razvalili limeni sanduk
Đurđevićeva dodaje da iz porodične grobnice razbojnici nisu ništa odneli, jer njen suprug i tast nisu ni sahranjivani sa dragocenostima.
- Ne mogu da shvatim kako neko može da pljačka grobove i da sa tela skida dragocenoti. Lopovi ne daju mira mrtvima. Ne znam šta je sa ljudima danas. Ali ovo je stvarno neviđeno skrnavljenje. Zamislite kada su oni pokušali da sakriju da su hteli da opljačkaju grob, pa su vratili ploču. Ipak su zaboravili drugu da vrate ili ih je jednostavno bilo briga za to - rekla je ona.

Majstor jedva disao

Željko Antonijević, kog je porodica Đurđević pozvala kako bi sanirao štetu na porodičnoj grobnici, ističe da su razbojnici sigurno sat vremena lupali kako bi rasturili sanduke.


- Verujte da sam hteo nekoliko puta da se ispovraćam i da padnem u nesvest dok sam popravljao sanduke. Toliko je zagušljivo, da sam jedva izdržao da završim posao - rekao je Antonijević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP