Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLETELI SA LITICE

Prevrnuo se autobus kod Arilja, sedmoro povređenih!

Autor: RAS | 05.01.2015 - 13:01:00h | Komentara: 0

Šest putnika i vozač povređeni su kada se danas oko 11 sati na regionalnom putu Arilje – Visoka prevrnuo autobus čačanskog „Autoprevoza“.

/ Foto: B.B.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica“ nema teže povređenih – petoro je zbrinuto u ariljskom Domu zdravlja a dvoje u užičkoj Opštoj bolnici.

Prema prema prvim informacijama, autos je najednom sleteo sa puta prekrivenog snegom i prevrnuo se na bok. Uviđaj je još uvek u toku, a pretpostavka je da su izletanju kumovali otežani uslovi saobraćaja u snegom zavejanom ariljskom kraju.

Autobus je sleteo sa litice visoke oko tridesetak metara i prema tvrdnjama očevidaca dva puta se prevrnuo. Samo pravim čudom izbegnuta je veća tragedija.

- Sreća je samo što nije bilo više putnika u autobusu i što deca ne idu u školu , jer obicno puituju ovom linijom. Put je bio klizav i imalo je leda pa je autobus ‘’zaplesao’’ i sleteo. Nije brzo vozio, ali led je u pitanju-kaže Ariljac koji se odmah nakon nezgode našao na licu mesta.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica“ nema teže povređenih – petoro je zbrinuto u ariljskom Domu zdravlja a dvoje u užičkoj Opštoj bolnici.

Uviđaj je još uvek u toku a vozačima koji kreću u više predele ariljske opštine savetuje se oprezna vožna i obavezna upotreba zimske opreme.

Doktor Goran Plazinčić iz Doma zdravlja iz Arilja rekao je Tanjugu da je od sedmoro povređenih, jedino vozač bio uklješten između sedišta i vrata.

- Priklještena mu je bila desna potkolenica, izvučen je do saniteta i zdravstveno je zbrinut - rekao je on. Plazinčić kaže da je petoro povređenih pušteno na kućno lečenje, budući da imaju lakše kontuzione povrede u različitim delovima tela.

- Nakon ukazane pomoći dvoje putnika je radi dalje dijagnostike preveženo u užičku bolnicu u pratnji lekara - kazao je on i dodao da ništa ne ukazuje da su životno ugroženi.

Vozač autobusa i jedan putnik koji su zbrinuti u Opštoj bolnici Užice posle saobraćajne nesreće na regionalnom putu Arilje - Visoka nisu zadobili teške telesne povrede i nisu životno ugroženi, izjavila je direktorka užičke bolnice Jelena Raković Radivojević.

 / Foto: B.B.

- Vozač ima iščašenje ramena, dok je putnik zadobio prelom potkolenice i čeka da mu se urade dalje analize - kaže Rakovićeva.

Direktor čačanskog "Autoprevoza" Aleksandar Petronijević rekao je da je sa puta skliznuo prigradski minibus i dodao da nema teže povređenih.

- Pretpostavljamo da je uzrok ove nezgode poledica na putu i velika količina snega. Međutim, prema informacijama sa kojima raspolazemo u nezgodi nema teže povređenih - rekao gfje Petronijević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP