Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NESREĆA KOD VRČINA

Prevrnuo se autobus pun naših turista, poginula žena (FOTO i VIDEO)

Autor: Alo.rs | 22.06.2015 - 06:13:00h | Komentara: 2

Dragana Pupić Poljanksi (35) iz Bačke Palanke je poginula, a 80 osoba je povređeno kada se autobus pun turista, među kojima je i veliki broj male dece, prevrnuo na autoputu u Bubanj potoku, kod Tranšpeda. Povređeni su se vraćali sa letovanja u Polihronu, u Grčkoj. U Urgentnom centru do sada zbrinuto više od 60 putnika, 13 dece upućeno u Tiršovu i Institut za majku i dete. Dete od osam godina ima teške povrede glave i životno je ugroženo.

Nesreća, Vrčin, autobus / Foto: Tanjug - Nemanja Jovanović 22. 06. 2015.

Nesreća / Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

D. P. (35) iz Bačke Palanke poginula je kada se autobus "Barcino tursa", koji je vozio turiste iz Srbije koji su se vraćali sa letovanja iz Polihrona u Grčkoj, prevrnuo preko bankine i pao u kanal na autoputu Beograd - Niš, u Vrčinu kod Tranšpeda, jutros oko četiri sata. Svedočenja preživelih putnika iz autobusa pročitajte OVDE.

U Urgentnom centru za Alo! je potvrđeno da je u ovu ustanovu dovezeno ukupno 60 putnika iz autobusa, a više od 10 dece koji su bili među povređenima odmah je upućeno u Dečiju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj i na Institut za majku i dete. Na VMA je primljeno 16 povređenih od čega je njih pet zadržano u bolnici. Oni su stabilno, a ostali su pušteni na kućno lečenje.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj profesor dr Zoran Radojičić izjavio je da je u toj ustanovi pregledano 13 mališana, a petoro je primljeno na lečenje.

- Od prmiljenih mališana dvoje dece ima teške povrede, a jedno od njih, koje ima osam godina, je na intezivnoj nezi i ono je životno ugroženo- izjavio je dr Radonjić i dodao da se radi o povredama glave, kostiju lica i prelomu karlice.

Kako je naveo najmlađe dete koje je primljeno, ima svega 2,5 godine, a najstarije ima 12 godina.

Prema rečima dr Radojčića, povređenu decu danas su obišli ministri policije i zdravlja Nebojša Stefanović i Zlatibor Lončar.
  • Autobuska nesreća | Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović
  • Nesreća, Vrčin, autobus / Foto: Tanjug - Nemanja Jovanović 22. 06. 2015. | Foto:
  • Nesreća, Vrčin, autobus / Foto: Tanjug - Nemanja Jovanović 22. 06. 2015. | Foto:
  • Nesreća, Vrčin, autobus / Foto: Tanjug - Nemanja Jovanović 22. 06. 2015. | Foto:
  • Nesreća, Vrčin, autobus / Foto: Tanjug - Nemanja Jovanović 22. 06. 2015. | Foto:
  • Nesreća, Vrčin, autobus / Foto: Tanjug - Nemanja Jovanović 22. 06. 2015. | Foto:
 

Troje dece primljeno je na Institut za majku i dete. Jedna devojčica od 10 godina sa prelomom skočnog zgloba je zadržana, a ostalo dvoje, brat i sestra od sedam i pet godina, pregledani su i pušteni na kućno lečenje.

Načelnik Urgentnog centra dr Milika Ašanin izjavio je da od 4:50 časova jutros ova ustanova prima povređene iz autobusa.

- Kod nas je dovezeno 60 pacijenata. Teže povrede ima pet putnika, koji su na reanimaciji. U dva slučaja radi se o težim povredama glave, jednom slučaju koji je završio na neurohirurškom šoku, a imamo i jednu tešku povredu noge - objasnio je dr Ašanin.

U Urgentnom centru, prema rečima doktora Vladimira Đukića, koji je bio šef dežurnog tima u trenutku nesreće, smešteno je 60 putnika iz autobusa, od kojih je šestoro smešteno na intenzivnu negu.

- Radi se o traumama lokomotornog i koštano-zglobnog sistema i krvnih sudova, teškim povredama masiva lica, neurohirurškim i traumama ekstremiteta - rekao je dr Đukić za RTS.

U autobusu je bilo 84 putnika, među kojima veliki broj porodica s malom decom i starijih građana. Neki od povređenih zbrinuti su na VMA i u Kliničkom bolničkom centru Zemun.

Kako su nadležni izjavili za RTS, dojavu o nesreći dobili su u 4:15, a na mesto nestreće odmah je poslat veliki broj tehničkih vozila među kojima i vatrogasnih, a povređenima su pomagali i građani koji su se zatekli u trenutku nesreće na tom delu auto-puta.

Vatrogasci su morali i da seku lim kako bi izvlačili povređene iz vozila.

Na autoputu Beograd-Niš saobraćaj je normalizovan oko 8:30 časova, iako je  kolona vozila jutros oko 7:30 bila čak do odvajanja za Požarevac.

Iako je uviđaj još u toku, pretpostavlja se daje vozač "Barcino tursa" zaspao za volanom.

Povređeni u Urgentnom, stabilno

Svi putnici povređeni u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći kod Bubanj Potoka, koji su smešteni u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, stabilno su, rekla je Tanjugu portparolka te zdravstvene ustanove Aleksandra Berić.
U Urgentnom centru, od 60 pacijanata kojima je pružena pomoć, zadržano je 15, rekla je Berić i navela da je desetoro dece upućeno u Dečju kliniku u Tiršovoj ulici.
Dva pacijanta koja su zadržana u Urgentnom centru su na intenzivnoj nezi, devet pacijenata imaju ortopedske povrede, troje je smešteno na hirurgiju, dok je jedan povređeni na naurohorurgiju, rekla je ona.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 22.06.2015 06:52h

    НЕСАНИЦА И УМОР!Србија се годинама упозорава да се нико не брине о пилотима,шоферима и машиновођама?У њиховим рукама су десетине или стотине људских живота.Ономад су пилоти одбијени са небулозом ,,како није тачно да трпе лошу организацију рада,,?Шофери и машиновође не смеју да посете психијатра због умора и несанице?Ако то учине јао га њима.Буду више месеци суспендовани?Зато се лече алкохолом?

  • miki Vreme: 22.06.2015 09:54h

    Strašna tragedija.Čitam ove komentare I sve je to istina.Gazde u tom međunarodnom transport da nebi zaposlili vise vozača prisiljvaju vozače da voze bez pauze.Mnoge gazed teraju vozače da voze na dva tahografska listića tako da današnji listić bacaju a uveče stavljaju drugi I kreću na put a firma im izdaje potvrdu kao da je vozio drugi vozač tako da je taj vozač za volanom po 30 sati.Ti vozači u međunarodnom transportu uopšte neprave kako dnevne tako I vikend pauze I zamislite koje su to potencijalne ubice na putu.Saobraćajna inspekcija kad dođe u te firma skoro da I ne kontroliše te tahografske listiće a za uzvrat dobije čast.Skoro svi ti prevoznici vozačima uplaćivaju minimalac a dnevnice firma diže sebi tako da vozač mora da napravi duple sate da bi imao nekih četrdese hiljada platu.Za te nesreće trebalo bi da načelnik saobraćajne policije bar ima moralnu odgovornos a vlada za loš položaj vozača.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP