Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OTAC NASTRADALOG NAVIJAČA TUŽI DRŽAVU

Pripadnici Alkatraza oslobođeni optužbi za ubistvo navijača iz grupe Zabranjeni!

Autor: CINS | 25.01.2014 - 08:19:00h | Komentara: 2

Vladimira Maljkovića, Milana Krasića i Marka Isakovića, pripadnike Partizanove navijačke grupe Alkatraz, Viši sud u Beogradu oslobodio optužbi za ubistvo navijača Ivana Perovića u nedostatku dokaza. Otac ubijenog najavljuje tužbu protiv države.


Alkatraz

Svedoci promenili iskaze | Foto: M. Cvetković

Postupak protiv pripadnika navijačke grupe Alkatraz Vladimira Maljkovića, Milana Krasića i Marka Isakovića, koji je prethodnih šest meseci vođen pred Višim sudom u Beogradu, završen je danas izricanjem oslobađajuće presude za sve optužene za krivično delo teškog ubistva dvadesetogodišnjeg navijača Ivana Perovića.

Presuda je doneta u odsustvu Maljkovića i Isakovića, za kojima je bila izdata poternica. Milanu Krasiću je odlukom suda produžen pritvor "usled preinačenja dela". Iako je izricanje presude bilo otvoreno za javnost, novinarima CINS-a, kao i porodici optuženog Krasića, pristup sudnici je bio onemogućen zbog, kako je navedeno, nedostatka mesta u prostoriji. Presuda je donesena u prisustvu branilaca okrivljenih i oca ubijenog mladića. Novinarima CINS-a nije omogućeno da saznaju detalje presude.

Ishod suđenja je teško pao Radivoju Peroviću, ocu Ivana Perovića, koji ga je, nakon što se pribrao od šoka i nesvestice ispred sudnice, prokomentarisao sledećim rečima:
“Ne mogu da verujem da je donesena ovakva presuda. Ovo društvo se, vidim, zaklinje u borbu protiv kriminala i korupcije, a većeg kriminala i korupcije nema nego u ovom sudu u ovom predmetu. Sudija je opravdao oslobađajuću presudu time što nema konkretnih dokaza, već su u pitanju indicije Tužilaštva, što je i tačno, međutim, ako je tako kako su uopšte podigli optužnicu? Kažu da DNK sa čaura ne odgovora licima koja su optužena. Čista laž. Uložiću žalbu, tužim državu Srbiju jer su to njeni organi pravosuđa i milicija. Naći ću dobrog advokata, ako treba iz inostranstva. Tužim državu Srbiju!“

Advokati optuženih izrazili su zadovoljstvo zbog pozitivnog ishoda suđenja po svoje klijente, a odluku sudskog veća nazvali hrabrom, samostalnom, ali i kompromisnom.
“Odluka je hrabra zbog toga što se retko dešava da se nešto što se kvalifikuje kao krivično delo teškog ubistva, sa takvim odijumom i takvim odjekom u javnosti, prekvalifikuje u delo koje je u odnosu na ovo, slobodno rečeno, banalno. Kompromis je u tome što je Krasiću, koji nikada nije osuđivan, koji je vrhunski sportista, produžen pritvor ja mislim bez osnova“, izjavio je Ivan Bajazit, branilac optuženog Milana Krasića.

Suđenje članovima Alkatraza vođeno je povodom incidenta koji se dogodio 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu, kada je iz audija A6 pucano na nekoliko pripadnika grupe Zabranjeni. Tada je Ivan Petrović ubijen, do je Đorđe S, takođe dvadesetogodišnjak, ranjen u potkolenicu.
Prema navodima optužnice, Krasić je sa suvozačkog mesta auta kojim je upravljao Maljković a na čijem je zadnjem sedištu sedeo Isaković uperio pištolj u grupu pripadnika "Zabranjenih", nakon čega su usledili hici. Svedoci iz Perovićevog društva su u toku postupka izmenili svoja svedočenja.
Poslednji komentari
  • miki Vreme: 25.01.2014 08:35h

    Sve je to sito i besno i pod zastitom!

  • momazver Vreme: 25.01.2014 08:57h

    ...*Svedoci iz Petrovicevog drustva/ubijeni/ su u toku postupka izmenili svoja svedocenja...* Doslo im iz pozadine u glavu. Samo nisam siguran jel to *naknadna pamet* ili strah....i eto sudiji *cistog* slucaja...jer pravda vaze samo cinjenice i nema savest

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP