Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAĐENA KRTICA?

Pripadnik UKP-a na saslušanju kod tužioca: Gara bio veza između Lazarevića i Šarića

Autor: S. Vojinović | 21.02.2014 - 10:20:00h | Komentara: 2

Boris Gara, zamenik načelnika za istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije trenutno se nalazi na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal povodom sumnji da je Branku Lazareviću dostavljao informacije koje je on kasnije prenosio Radovanu Štrbcu.

pokrivalice

Saslušava se vrh policije! | Foto: Shutterstock

Štrbac je advokat Darka Šarića, optuženog da je oprao novac narko grupe.

Darko Šarić

Darko Šarić

Kako još saznajemo, Gara je Lazareviću informacije o praćenju "šarićevaca" davao na Slaviji, gde su se nalazili kako bi mu prosleđivao podatke.

Branko Lazarević

Branko Lazarević

Inače, Gara je osoba koju je Lazarevič, kako je "Alo!" objavio, pomenuo tokom saslušanja u policiji o njegovim vezama sa klanom Darka Šarića.

Lazarevića žena nagovorila da progovori u policiji

Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, supruga je nagovorila da se pojavi na saslušanju i odgovori na optužbe Tužilaštva za oganizovani kriminal da je kontaktirao sa pripadnicima narko kartela Darka Šarića i odavao im informacije iz MUP-a, pišu Naše novine.

Lazarević, koji je otpravnik poslova u Atini, juče je pušten da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i zabranjeno napuštanje prebivališta bez odobrenja suda. Po, izlasku iz policije, kako saznaju Naše, Lazarević je otišao na ručak u poznati beogradski restoran.

Presudan uticaj na njegovo svedočenje imala je njegova supruga.

- Žena ga je nagovorila da svedoči i da nije bilo nje, teško bi se odlučio da progovori.  - navodi sagovornik Naših.

Marković: Privođenje Lazarevića medijska propaganda


Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da je privođenje nekadašnjeg šefa kabineta Ivice Dačića Branka Lazarevića medijska propaganda namerno pokrenuta u predizbornom periodu.

Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma | Foto: Zoran Ilić

Marković je, gostujući u "Kažiprstu" televizije B92, rekao da nije slučajno da se o Lazareviću govori u izbornoj kampanji ističući da je premijer Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pokazao da nema zaštićenih u borbi protiv kriminala i korupcije.

"Ova priča je odjeknula, jer je propaganda učinila svoje. Ako slušamo četri godine da postoji ovaj slučaj, kako sada kreće kada su izbori? Imamo pravo da sumnjamo zašto nije počela pre dva-tri meseca", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, slične situacije su se i ranije dešavale na političkoj sceni, dodavši da će veoma brzo biti poznato da li je Lazarević kriv.

"Ovaj slučaj je veoma jednostavan i brzo će doći do krajnjeg rešenja i videće se da li je tačno ono što je pisano u medijima", rekao je Marković.

On je dodao da veruje u Lazarevićevu nevinost sve dok sud ne dokaže suprotno.

"Dok se ne dokaže da je Lazarević kriv, mogu da kažem da je nevin. Presuda treba da kaže da je on nešto učinio", rekao je Marković i dodao da je važno da nema nedodirljivih.

Poslednji komentari
  • Mileva Vreme: 21.02.2014 11:12h

    Gospodine Palma, a zbog cega je vas koalicioni partner vec godinu dana sprecavao Lazarevicevo pojavljivanje pred sudom i policijom?! Nemojte da nas pravite budalama...

  • Драгорад Жванић Лобас Vreme: 21.02.2014 11:33h

    Нема Србија нема довољно полицијских службеника, нема довољно тужилаца, нема довољно судија, нема довољно апсанџија да се сви бандити открију, похватају, оптуже, осуде, затворе. Много се бандита накотило. Доста злочина!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP