Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OŠTETILI DIREKCIJU ZA ROBNE REZERVE

Pritvor osumnjičenima za krađu 10 hiljada tona pšenice

Autor: I. Milićević | 12.12.2014 - 18:01:00h | Komentara: 0

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je danas pritvor osumnjičenima za krađu više od 10.000 tona državne merkantilne pšenice iz silosa „Mili mlina“.

specijalni sud

Specijalni sud | Foto: Goran Srdanov

Pritvor je određen Jasmini Furundžić (47), direktorki „Mili mlina“ iz Velikog Gradišta, Zorici Dragutinović (44), bivšoj načelnici Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko-pravne poslove Velikog Gradišta, Vlastimiru Stankoviću (58) iz Beograda, višem kontroloru „Jugoinspekta“ i Miomiru Paunoviću (59), načelniku Odeljenja za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Sumnja se da je Jasmina Furundžić, kao direktor „Mili mlina“, koji je ovlašćeni skladištar merkantilne pšenice, vlasništvo Republičkih robnih rezervi, od 2008. do 2013. godine, prisvojila 10.000 tona žita, koje je po ugovorima njenom preduzeću povereno na čuvanje i skladištenje. Svom preduzeću pribavila je tako protivpravnu imovinsku korist od 245 miliona dinara, za koliko je oštećena Republička direkcija.

Sudija za prethodni postupak je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal ocenio da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke i ometaju krivični postupak, zbog čega im je najpre određen pritvor. Takođe, prisutne su okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli da ponove krivično delo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP