Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GNJILANE

Pritvoren Srbin, policija
traga za njegovim sinom i bratom!

Autor: Tanjug | 20.01.2013 - 15:37:00h | Komentara: 0

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je danas pritvor od mesec dana kosovskom Srbinu Momčilu Stajiću zbog sumnje da je umešan u incident kada je pre nekoliko dana kosovski Albanac ubijen, a drugi ranjen u šumi u selu Poneš u Kosovskom Pomoravlju.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je Tanjugu da kosovska policija traga za sinom i bratom pritvorenog, Ivanom i Radovanom Stajićem iz sela Poneš u opštini Gnjilane.

Lovac

On je kazao da je sudija Osnovnog suda u Gnjilanu iz Odelenja za teške zločine odredio jednomesečni pritvor Momčilu Stajiću zbog sumnje da je izvršio krivično delo pomaganja teškog ubistva i zbog posedovanja nedozvoljenog oružja.

"Smatram da tužilaštvo nije imalo dovoljno osnovanu sumnju da je pritvoreni pomagao u izvršenju ovog krivičnog dela s obzirom na to da ne postoji nikakva veza izmedju zaplenjenog oružja i oružja iz kojeg je ubijena žrtva", rekao je Vasić.

On je naglasio da je osumnjičeni Srbin, kome je odredjen pritvor, imao uredna dokumenta za pištolj i pušku koje mu je kosovska policija zaplenila.

U selu Poneš kod Gnjilana u petak je u poslepodnevnim satima u šumi iz vatrenog oružja ubijen kosovski Albanac Adem Bićmeti i ranjen Remzi Bićmeti.

U kosovskoj policiji Tanjugu je rečeno da je kosovski Srbin osumnjičen da je hicima iz vatrenog oružja usmrtio jednog i ranio drugog Albanca i da i dalje tragaju za ocimnjičenim.

Oni nisu mogli da kažu u čijoj šumi se dogodila pucnjava, a Srbi iz Poneša tvrde da je do tragicncog dodadjaja došlo u šumi čiji su vlasnici Srbi.

U Ponešu je situacija mirna, iako je primetno više policajaca nego obično.

U ovom multietničkom selu živi oko 700 Srba koji su, kako kažu, uznermireni zbog ubistva koje se dogodilo, jer se plaše reakcije i osvete Albanaca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP