Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJA U VOJSCI

Privedeni zbog mita i trgovine uticajem!

Autor: Tanjug | 24.12.2014 - 10:50:00h | Komentara: 0

Vojnobezbednosna agencija (VBA) je privela više osoba pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković

Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković

Oni su privedeni "nakon akcije u kojoj su uhapšena četiri lica zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"VBA je, u sklopu sveobuhvatne borbe protiv korupcije u Srbiji, u saradnji sa Vojnom policijom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu privela više lica pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", navodi se u saopštenju.

Precizira se da je "krivičnom prijavom obuhvaćeno šest lica, od kojih su četiri profesionalna pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedan penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane i jedan civil".

"Prvoosumnjičeni je pukovnik S.B. iz Uprave Ministarstva odbrane za kadrove koji se tereti da je u više navrata primio mito kako bi na osnovu službenog položaja i u okviru službenih ovlašćenja ostvario uticaj na rešavanje statusnih pitanja i zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su "za ista krivična dela osumnjičeni i podoficir Vojske Srbije S.M. i penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane M.G, dok se podoficiri Vojske Srbije S.V. i G.M. i civil P.C. sumnjiče za krivično delo trgovine uticajem".

"Prvoosumnjičeni je danas nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu, predat višem javnom tužiocu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode", navode se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP