Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPSIO KOLEGA KOLEGU

Privedeno 29 policajaca i devet carinika!

Autor: E.S. | 15.06.2015 - 11:25:00h | Komentara: 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Uprave carina, Direkcije policije i Sektora za informacione tehnologije, uhapsili su 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jednog građanina.

Akcija policije

Akcija policije je sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske| Foto: MUP

Policija je, protiv uhapšenih, podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su, u prethodnih 15 meseci, izvršili više krivičnih dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita.

Akcija MUP

Roba zaplenjena u akciji MUP  | Foto: MUP

Osumnjičeni policajci i carinici, u dužem vremenskom periodu, na području graničnog prelaza Bački breg i mesta Bački breg kod Sombora, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti i sprečavali krijumčarenje i druga krivična dela, već su kao organizovana kriminalna grupa pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

Policijska akcija je sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske. Ovom akcijom sprečeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Republike Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava.

Akcija MUP

Novac zaplenjen u akciji MUP | Foto: MUP

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavljaju sa merama i aktivnostima po ovom predmetu, a u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih dela policijskih službenika.
 

Poslednji komentari
  • LUKA LABAN Vreme: 15.06.2015 16:57h

    Sve čestitke SUK ! Kada će na red doći pošteni generali, načelnici uprava, pomoćnici načelnika uprava, komadanti, pomoćnici komadanata, falsifikatori diploma i ostali koji imaju apartmane na Zlatiboru i zgrade na moru, građevinske mašine, kamione, benzinske pumpe,besne dzipove,kockarnice,kladionice, kafiće, restorane i sl... i koji su svakodnevno u dilovima sa kriminalcima i političarima .... Uz sve poštovanje SUK al ovo su za pomenute jednoćelijski organizmi u MUP.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP