Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KULJANIN PRIJAVIO POLICAJCA ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA

„Priveo“ oca da reši dečji sukob!

Autor: R. Ivanoska | 26.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Predrag Pantović (40) iz Kule podneo je pritužbu na rad lokalnog policajca M. B., koga optužuje da ga je pozvao u policijsku stanicu na razgovor bez prijave i evidentiranja njegovog dolaska, a sve zbog dečjeg nesporazuma Pantovićevog 12-godišnjeg sina i 11-godišnjeg policajčevog bratanca?!

„Neshvatljivo je da  dečje sukobe rešava  stric policajac: Predrag

„Neshvatljivo je da dečje sukobe rešava stric policajac: Predrag | Foto: Rivanoska

- Pred porodičnu kuću 23. juna oko 20 parkirala se „marica“ u kojoj su bila tri policajca. Nisam bio kod kuće, pa su mom mlađem bratu rekli da istu noć dođem u policijsku stanicu da oni ne bi ponovo dolazili po mene. Spomenuli su da je razlog tuča mog sina, koji ima 12 godina, i 11-godišnjeg dečaka iz komšiluka na obližnjem igralištu koja se desila pre više od nedelju dana - prepričava još u šoku ovaj Kuljanin, koji je isto veče sa suprugom otišao u policijsku stanicu.


Da nešto nije u redu, bilo mu je jasno već na portirnici, gde nisu znali zašto je došao, niti su evidentirali ulazak.
- Kada sam hteo da im predam ličnu kartu, prišao mi je jedan policajac i rekao da idemo gore u kancelariju da nasamo razgovaramo. Rekao mi je da je moj sin istukao njegovog sinovca. Nisam mogao da verujem svojim ušima. Pitao sam da li je podneta zvanična prijava, što je on negirao. Supruga ga je pitala da li policija ima pametnija posla u opštini gde buja kriminal, a on je počeo da viče na nju. Na izlasku nam je nekoliko puta ponovio da postoje i drugi načini da se taj problem reši. Nije mi bilo jasno šta želi da kaže - u neverici priča Pantović.
On kaže da ga je povodom tuče dečaka na igralištu već posetio otac drugog dečaka.

- Ušli smo u raspravu ko je kriv, ali sam sina kaznio zabranom izlaska iz kuće. To su dečaci. Posvađaju se i potuku. Ne odobravam to, ali mi je neshvatljivo da se odrasle osobe sukobljavaju zbog dece, a kamoli da dečje sukobe rešava stric policajac zloupotrebljavajući i položaj i mehanizme države - revoltiran je Pantović, koji je odmah sutradan podneo pritužbu PS Kula i PU Sombor, u čijoj je nadležnosti ova stanica.

Policija: U toku provere!


U PU Sombor potvrdili su da je primljena pritužba Predraga Pantovića iz Kule. „U roku od 15 dana biće sprovedene provere radi osnovanosti navoda iz pritužbe, a u zavisnosti od ishoda biće preduzete odgovorajuće mere“, navodi se u saopštenju PU Sombor, gde je tokom prošle godine podneto ukupno 38 pritužbi na rad i postupanje pripadnika policije.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 26.06.2014 08:50h

    Nista novo.Meni su kao oštećenom i samo zato što niko nije pročitao u zapisniku da sam na novoj adresi stanovanja a koja nije evidentirana u njihovom sistemu,dolazili tri puta u cik zore na staroj adresi i uznemiravali ljude.Istog dana ljudi su mi javili da sam trazen i istog dana sam otišao u policijsku stanicu gde sam primio poziv suda kao OŠTEĆENOI .Međutim smena se promenila a mene su za svu bruku opet tražili na staroj adresi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP