Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRESUDA

Profesorka ide u zatvor zbog mita!

Autor: Tanjug | 29.10.2013 - 18:27:00h | Komentara: 4

Apelacioni sud u Beogradu osudio na godinu dana vanrednu profesorku na Tehničkom fakultetu u Boru L.S. jer je studentima za mito upisivala ocene u indeks.

L.S. je studentima od 1997. do 2000. godine za mito u devizama, bez polaganja ispita upisivala ocene u indeks, ili im davala pitanja koja će polagati.
Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Zaječaru, kojom je L. S. osuđena zbog produženog krivičnog dela primanje mita.
Istom presudom, dvojici njenih pomagača potvrđena je uslovna osuda od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine.
Vanredna profesorka je prema presudi pojedinim studentima u indeksima upisivala prelazne ocene i overavala ih svojim potpisima, iako oni na ispit nisu pristupili ili su pristupili i odgovarali na pitanja koja im je ona prethodno dala da nauče.
Okrivljena je od Z. S. i D. K. zahtevala da joj pomognu u izvršenju krivičnog dela, tako što će stupiti u kontakt sa studentima i savetovati im da joj učine poklone u stranom novcu, navodi se pored ostalog u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.
Ona je preko D.K. ovim studentima davala da nauče pitanja na koja su odgovarali prilikom izlaska na ispit, a preko Z.S. je uzimala od njih indekse koje joj je on predavao i po upisu ocene vraćao studentima.
Sud je naložio da se od L.S. oduzme imovinska korist pribavlje
Poslednji komentari
  • Mićo Vreme: 29.10.2013 19:05h

    Kakva amaterka !!! Trebala je da dodje u Loznicu kod "profesora kljakavog" da nauči kako se to radi. Čovek je usavršio to da mu plasman diploma ide čak i u policiju kao od šale !!!

  • PhD Vreme: 29.10.2013 19:36h

    Bravo za novinare! Što ne kontaktirate malo tu L.S. iz 1997. godine. Možda saznate nešto zanimljivo. Uzgred, šta bi sa diplomama poštenih davaoca?

  • Mrmot Vreme: 29.10.2013 19:43h

    Samo godinu dana? Posle neko naziva Srbiju "državom"....

  • taxista Vreme: 30.10.2013 06:29h

    A šta je sa diplomcima???!!! Oni zauzeli mesta u državnim službama i javnim preduzećima i baših briga što su do diplome došli parama, a ne znanjem!!!! Godina dana nije ni malo, jer ko zna ko joj je sve bivši student. Mogla je biti i oslobodjena!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP