Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NA KRSTOVDAN

Profesorka: Kolega se
žrtvovao da bih ja preživela!

Autor: A. O. | 07.02.2013 - 09:02:00h | Komentara: 4

Vito Dmitrović (53), profesor matematike u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kraljevu, žrtvovao je svoj život da bi spasao koleginicu Ivanu Pavić od policijskog službenog automobila koji ih je pokosio na pešačkom prelazu blizu škole u kojoj su radili.

Vitomir Dmitrović i Ivana Pavić

Vitomir Dmitrović i Ivana Pavić | Foto: Blic

Ivana (31) kaže da je ona bila prva na strani odakle su kola dolazila, a da je Dmitrović uspeo da je spase povukavši je rukom unazad, prenosi Blic.

- Stalno mi je Vito u glavi. Svakog trenutka se setim šta je učinio za mene jer bih u suprotnom ja bila na njegovom mestu - kaže kroz suze Ivana.
Kišni 18. januar, na Krstovdan, nikada neće zaboraviti svi koji su poznavali profesora Vita Dmitrovića.
Da je Dmitrović bio sinonim za dobrotu i velikodušnost u gradu na Ibru, pokazao je i dokazao te večeri kada se bukvalno postavio između Ivane i policijske ''škode oktavije'', koju je vozio policajac Vlado Spasojević.
Vito Dmitrović je za sve generacije koje su se smenjivale poslednjih 25 godina u Ekonomskoj školi na prvom mestu bio izvrstan čovek, profesor. Preminuo je 5. februara u Kliničkom centru u Kragujevcu posle 20 dana medicinske kome.
Poslednji komentari
  • radomir Vreme: 07.02.2013 09:44h

    odkud vam ideja da je samo ovaj sudija...haha.odprilike svaki drugi.valjda je to tako instruirano.a sve u smislu odbrane zakona,a ko ce nas da brani od njih.niko.uglavnom su necivilizovane siledjije.

  • Miroslav Vreme: 07.02.2013 09:47h

    Ovo je humani gest, a nema ni jednog komentara. Eto šta ti je Srbija.

  • radmila spasovic Vreme: 07.02.2013 12:24h

    ovo je stvarno pozitivan gest bez trunke sebicnosti SVAKA CAST I NEK MU JE LAKA CRNA ZEMLJA a mi svi daznamo da ima ljudi koji zrtvuju svoj zivot da bi pomogli ddrugima

  • kalimero2 Vreme: 08.02.2013 07:13h

    Vito je bio odlican pedagog, profesor i kolega. Nazalost policajac je uzeo sluzbeno vozilo, sa odobrenjem ili bez njega, vozio pod dejstvom alkohola, nije propustio pesake na obelezenom preseku, iako je drugo vozilo stalo. Pored toga i brzina kretanja je bila preko dozvoljenih 50 km/h. Nacelnik bio morao dosta stvari da objasni o ovome, i pita zdravstveni centar kako da nisu uradili odmah alko test. Videcemo i cucemo da je taj polcajac sve uradio kako treba. Vita nema, Ivana ce imati vecitu traumu, na svim prelazima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP