Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PAKLENO U NIŠU

Profesorki matematike digli auto u vazduh

Autor: Ekipa Alo! | 19.03.2013 - 08:27:00h | Komentara: 12

U podmetnutom požaru i eksploziji ručne bombe, u dva odvojena incidenta u Nišu juče su oštećena dva automobila, ali srećom nije bilo povređenih osoba!

Automobil Vinka E.  uništen u  podmetnutom  požaru

Automobil Vinka E. uništen u podmetnutom požaru | Foto: Branko Janačković

Na parkiran automobil „reno“ u ulici Vojvode Mišića, ispred zgrade broj 75, nepoznata osoba je juče oko 9 sati bacila kašikaru. Bomba je ekspodirala ispod gepeka automobila, dok su geleri načinili materijalnu štetu na još dva u blizini parkirana vozila. Prema nezvaničnim saznanjima, automobil je vlasništvo profesorke matematike J. P., koja predaje u Prehrambeno-hemijskoj školi i tehničkoj školi „Neimar“, ali nije poznato da li je njeno vozilo bilo meta napada ili je bomba slučajno pala ispod njega.


- Komšije pričaju da je navodno neki mladić sa kapuljačom na glavi bacio bombu sa petnaestak metara daljine, iza trafoa. Posle toga je otrčao iza garaža i pobegao taksijem. Bomba je pala ispod „renoa“ i eksplodirala. Srećom, nikog nije bilo u blizini, iako je bilo 9 sati - priča jedan od komšija iz ulice, vidno potresen eksplozijiom u komšiluku. U Prehrambeno-hemijskoj školi šokirani su događajem za koji su saznali od novinara.

Bomba je eksplodirala ispod gepeka,  dok su geleri oštetili još dva  vozila parkirana u blizini

Bomba je eksplodirala ispod gepeka, dok su geleri oštetili još dva vozila parkirana u blizini | Foto: Branko Janačković


- Profesorka se javila bibliotekarki i rekla da neće doći, ali nisam znala šta se dogodilo. Nikada nije bilo nikakvih problema u školi niti se žalila na bilo šta - kaže direktorka Ljiljana Denić. Ne isključuje se mogućnost da nije bilo planirano da bomba padne pod automobil J. P., već da je kao upozorenje bila namenjena nekom u komšiluku.

Drugi incident desio se dva kilometra dalje, u Elektronskoj ulici, na parkingu prema ulici Narodnih heroja, nedaleko od OŠ „Sveti Sava“, oko 3.45, a izgoreo je prednji deo luksuznog automobila BMW. Automobil je vlasništvo Vinka E., koji, kako nezvanično saznajemo, ima menjačnicu u Nišu. Policija utvrđuje pod kojim okolnostima je buknula vatra na četvorotočkašu, koji je navodno star samo godinu dana, što nameće sumnju da je požar podmetnut.
- Probudila me je jaka eksplozija, a kada sam pogledao kroz prozor, video sam gust dim kako kulja na sve strane. Jedan komšija je istrčao da preparkira svoj automobil koji su bio parkiran do BMW-a koji je bio u plamenu.
Dok je to radio, nagutao se dima - kaže jedan od stanara okolnih zgrada. Vlasnik automobile Vinko E. juče nije želeo da daje izjave o mogućim motivima paljevine. Za sada nema indicija da su događaji povezani, a policija je izvršila uviđaj na obe lokacije i traga za počiniocima. Branko Janačković
Poslednji komentari
  • strucnjak Vreme: 19.03.2013 08:44h

    Ovaj BMW, na osnovu slike, star je 7-8 godina i verovatno ima predjenih 250-300000 km. Vredi 5-55oo evra.

  • ;) Vreme: 19.03.2013 10:06h

    Ono što upada u oči je da je direktorka škole izjavila da profesorka nije prijavila da ima problem. Ukoliko je profesorkin auto bio meta, ovo je alarm za uzbunu. Definitivno postoje predavači kojima nije mesto u prosveti, koji su loši predavači, ne prenose deci znanje, a pred kolektivom grade imidž strogog profesora iako je činjenica da deca ne mogu da nauče ništa od takvih. Naravno, to ipak nije razlog za ovako eksplozivan odgovor. Pravo pitanje je šta rade školski pedagozi i rade li uopšte sa svojim kolegama. Dete koje ima 32 do 39 časa nedeljno provodi značajno vreme u školi, a kada vidi profesora koji demonstrira neznanje i moć, onda kućno vaspitanje i potenciranje da samo rad i znanje dovode do uspeha, pada u vodu...možda profesorkin automobil nije bio meta, ali stoji činjenica da umesto eksterne evaluacije škola treba raditi ocenjivanje kvaliteta predavanja svakog profesora ponaosob i skloniti nekompetentne iz nastave.

  • Alisa u Zemlji Cuda Vreme: 19.03.2013 11:03h

    @ ;) Svaka cast na misljenju, naravno da je profesorka kriva, ni slucajno ne treba da se dete vaspitava u porodici, na primer, da NE BACA BOMBE, vec da zagreje stolicu? Naravno da roditelji nisu krivi sto im je dete terorista, kriva je profesorka matematike i cela prosveta. Roditelji ni ne treba da vaspitavaju decu. Najbolje bi bilo da cim se deca rode rodi ih ostave u bolnicama i da ih prepuste drzavi, zar ne? Sa ovakvim stavovima (nadam se,pojedinih) roditelja i ovakvom omladinom, vrlo nam je mracna buducnost!

  • taksista Vreme: 19.03.2013 16:10h

    Stručnjak si.....BMW je star godinu dana................

  • maka Vreme: 19.03.2013 21:17h

    @ Alisa u Zemlji Cuda. Odavno nisam procitao bolji komentar. Jedino bih jos dodao da se deca daju roditeljima svakog drugog vikenda, cisto da se malo razonode.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP