Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENO DESET OSOBA ŠIROM SRBIJE

Prokrijumčarili više od 100 ljudi

Autor: N. N. T. | 15.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Policija Srbije je u paralelnoj policijskoj istrazi vođenoj sa Nacionalnim istražnim biroom Mađarske uhapsila deset osoba zbog sumnje da su u periodu od januara 2014. do sredine maja 2014, delujući kao organizovana kriminalna grupa, krijumčarile ljude.

Veljović i Stefanović

Veljović i Stefanović

Kako je do sada utvrđeno, osumnjičeni V. T. (27) je na teritoriji Subotice organizovao grupu koju su činili još i S. M (26), S. N. (28), M. S. (22), T. M. (22) T. S. (24) i G. A. (38) iz Subotice, kao i B. G. (32) iz Kanjiže, K. V. (53) iz Odžaka i državljanin Hrvatske B. D. (38) iz Osijeka.

Oni su sa područja Srbije na teritoriju zemalja EU krijumčarili državljane Pakistana, Sirije i Avganistana. V. T. je zarađivao od 200 do 1.000 evra po migrantu, u zavisnosti od njegove destinacije, dok su ostali pripadnici ove kriminalne grupe uzimali od 50 do 200 evra po krijumčarenoj osobi ili po jednoj turi.

- Obavljena je velika policijska akcija, koja je pripremana već neko vreme. Privedeni su zbog sumnje da su prokrijumčarili više od stotinu ljudi. To je rađeno tako što su u kampovima u Grčkoj uspostavljali kontakt sa tim ljudima, organizovali ih, pa ih prebacivali na teritoriju Srbije, a onda od nas u Mađarsku, odakle su kanalima išli dalje ka državama Evrope - saopštio je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović boraveći u poseti novosadskoj policiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP