Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA

Pronađena prva žrtva u Krupnju - Čelnici ih zaboravili, građani bili odsečeni do jutros

Autor: Tanjug | 19.05.2014 - 16:34:00h | Komentara: 0

Veličko Divljaković (49) prva je žrtva poplave u Krupnju, nastradao je u četvrtak bežeći od bujice, a meštani ovog mesta, šesti dan posle poplave, užurbano rade na saniranju posledica, od kojih je i jedna kuća završila u reci Likodra koja protiče kroz mesto.Veličko je otac dvoje dece, a stradao je kada je pokušao da kolima pobegne bujici, rekla je Tanjugu njegova sestra Vera Vasiljević.

Krupanj

– Ne tražim ništa drugo nego da se njegova deca zbrinu. Bio je građevinski tehničar, pa neka izgrade jednu ulicu koju nevolja ne može da sruši I daju joj njegovo ime – priča nam Vera kojoj su učenici došli da pomognu da iz dvorišta lopatama izbaci velike količine blata koje je voda ostavila za sobom nakon povlačenja.
– Mene su juče s groblja odneli. Naša majka od 80 godina ostala je da gleda gde su joj deca – umornim glasom priča Vera i pokazuje nam da joj je u izgradnji kuće u kojoj sada živi pomagao upravo Veličko.
Za njegovu smrt, kaže, ne optužuje nikog.
– Nevolja je bila neverovatna, ljudi se ne snađu. Te noći išao je da pomogne nekome. Pokušao je da se skloni i uđe u kola, ali ga je voda odnela – rekla je Vera.
U reci Likodri ostala je kuća Dragana Ðurđevića, koji je Tanjugu kazao da Krupanj nije imao struje tri dana, a da pijaće vode nema ni do danas.
– Od srede do danas nijedan naš čelnik nije došao da vidi šta se dešava. Jutros su tek došli. Najveća tuga - Krupanj se brani ovde kod nas, u naselju Zmajevac. Bili su došli kamioni i utovaricvač i umesto da se donesu džakovi, kamen da se donose, oterani su kamioni da se brani dole naselje gde živi predsednik opštine – rekao je Ðurđević.
Nadolazila je reka te srede uveče, kaže, dugo i poručuje da je kojim slučajem voda oborila njegovu i komšijinu kuću - nestalo bi cello naselje Zmajevac.
"Tu je nekad bila urađena regulacija, sada kao da je nikada nije ni bilo", priča Ðurđević dodajući da je oko njegove kuće bio pravi mali Dunav.
Slađani Milovanović voda je odnela pola kuće.
Kaže, da su poslušali ljude iz kriznog štaba i popeli se na sprat, i njih bi voda odnela.
"Voda nam je odnela sve stvari, ostao je jedan deo kuće u kojoj je moja soba. Ostali smo bez ičega. Oko tri sata smo izasli niz kuće, zvali smo krizni štab, rekli su nam da se popnemo na sprat, a da smo to uradili i mi bismo otišli", priča Slađana.
Ljiljana Miladinović živi u naselju Kržavi i kaže da puta do tog naselja više nema, voda ga je odnela, a u Krupanj je, veli, došla kroz šumu.
"Pet domaćinstava je uništeno kompletno. Ljudima je ostao samo crep od kuće i to pod vodom. Voda još uvek teče. Komišiji kroz kuću teče voda, nema ko da je skrene, a ni gde. Puta nemamo iz opštine nam još niko nije dolazio", ogorčena je Ljiljana.
"Žalosno je. Bili smo tu, reka je udarila, palo je brdo, skrenulo rečni tok i onda je sve udarilo na kuće", poručila je Ljiljana.
Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je danas vojne obveznike koji žele da učestvuju na asanaciji terena u poplavljenim područjima, da se jave centrima tog ministarstva u mestima svog prebivališta.

A kako je juče izgledao Krupanj pogledajte OVDE

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP