Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE U RAZVOJOJ BANCI VOJVODINE

Protivzakonito odobravali kredite

Autor: Tanjug | 29.04.2015 - 12:23:00h | Komentara: 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dve osobe koje se sumnjiče da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i u saizvršilaštvu sa zaposlenima u Razvojnoj banci Vojvodine odobravali protivzakonitu isplatu kredita i time pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 18 miliona evra.

Razvojna banka Vojvodine

Razvojna banka Vojvodine | Foto: Nenad Milošević

Pripadnici MUP-a su, kako se navodi u današnjem saopštenju, po nalogu zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal, uhapsili N. V. (34), suvlasnika i odgovorno lice grupe povezanih privrednih društava iz sistema NPCO d.o.o. Beograd i B. M. (33) suvlasnika i odgovorno lice privrednog društva "BJN Financial" d.o.o. Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako je saopštio MUP, osumnjičeni se terete da su 2009. i 2010. godine u saizvršilaštvu sa S.P. članom prinudne uprave, a kasnije i predsednikom Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine i S. B. članom Kreditnog odbora i direktorom Sektora za korporativno bankarstvo banke, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za privredna društva kojima upravljaju, odobravali protivzakonitu isplatu kredita.
N. V. i B. M. su osumnjičeni da su, kao vlasnici i odgovorna lica privrednih društava, neposredno dogovarali uslove za odobravanje plasmana kredita odredjenim privrednim društvima, iako im je bilo poznato da, s obzirom na njihovo finansijsko stanje i kreditnu sposobnost njihova privredna društva ne ispunjavaju zakonske i druge propisane uslove za odobravanje plasmana i da kredite neće moći da otplaćuju u ugovorenom roku, kao i da iz uspostavljenih instrumenata obezbedjenja "Razvojna banka Vojvodine" a.d. Novi Sad neće moći da naplati svoja potraživanja.
Ovi krediti odobreni su bez odgovarajućih sredstava obezbedjenja, koji do danas nisu vraćeni, čime je na štetu Razvojne banke Vojvodine a.d., odnosno njenih deponenata i Budžeta Republike Srbije, grupi povezanih privrednih društava iz sistema NPCO d.o.o. Beograd i njihovim osnivačima pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 18 miliona evra (više od 1.771.474.058 dinara).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP