Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RODITELJI OPTUŽUJU ŠKOLU JER JE ZATAŠKALA INCIDENT

Prvake pištoljem terao da kleče i da mu se klanjaju!

Autor: B. Janačković | 30.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

“Držao je pištolj u ruci. Rekao nam je da stanemo mirno. A onda nam je naredio da kleknemo na kolena i da mu se klanjamo. Mnogo smo se uplašili”, posvedočio je S. L. (7), učenik OŠ “Desanka Maksimović” iz Čokota, traumatični trenutak kada ga je, dok se vraćao kući s drugom V. M. (7), presreo učenik sedmog razreda sa gasnim pištoljem u rukama. Incident se dogodio još u aprilu, ali se za njega saznalo tek nedavno...

Marina L.  sa detetom

Marina L. sa detetom | Foto: K. Kamenov

“Držao je pištolj, a mislim da je u džepu imao još i nož i metalni boks. Dok smo klečali i klanjali mu se, naišla je njegova razredna. Plakala je i molila ga da joj da pištolj. Imala je maramicu u rukama i ubeđivala ga je da joj pištolj stavi u maramicu. Tek tada je spustio pištolj koji je uperio u nas. Mnogo smo se uplašili”, priča S. L. koji je po dolasku kući ispričao roditeljima šta se desilo.


- Došao je zadihan. Rekao je da je neki đak doneo pištolj. Mislili smo da je izmislio, da preuveličava, kao što to deca rade. Međutim, pre nedelju dana od majke drugog dečaka saznala sam šta se zapravo desilo. Neko mora za ovo da odgovara. A šta da su se desile neke teže posledice? Zašto u školi nisu po propisima prijavili incident? - kaže Marina L.. majka S. L. (7).
Milena M., majka drugog učenika. kaže da se njen sin poslednjih meseci povukao u sebe i da je dobio tikove.

- Nismo znali zbog čega se tako ponaša, sve dok pre nekoliko dana nismo saznali šta se desilo. Moje dete sada maltene ne sme samo da ide ulicom niti da sam sedi u sobi. Ima tikove zbog kojih smo ga vodili kod psihologa koji je utvrdio da je dete navuklo neki strah. Tada još nismo znali šta se desilo - kaže ona.

Direktorka Ljiljana Radovanović Tošić ranije je odbacila bilo kakvu krivicu, tvrdeći da nije bila obaveštena. Ona je rekla da je tek u julu saznala od razredne da je davala izjavu policiji i da je vratila pištolj roditeljima sedmaka, navodno misleći da se radi o plastičnom pištolju, a događaj nije upisan u knjigu dežurstava. Direktorka je najavila da će pokrenuti postupke za utvrđivanje odgovornosti, čim je od policije dobila obaveštenje da je pištolj gasni.
Poslednji komentari
  • petar Vreme: 30.10.2014 07:43h

    Direktorka da nesto nije znala??? Radimo svi u kolektivima gde se mali trac toliko rasiri da se od misa napravi slon.Kamoli ovakav incindent.Direktorka da se smeni,dete izbaci iz skole,a roditeljima ovog buduceg delikventa oduzme sva legalna i ne legalna oruzja iz kuce i da plate kaznu ,jer je dete imalo kod sebe!

  • Å¡oliM Vreme: 30.10.2014 09:24h

    I sad ce on da robija vise nego neki silovatelj ili pedofil...e srbijo ( namerno malo slovo ) trebali su Ameri da nas sravne...

  • Snezana Azanjac Vreme: 31.10.2014 17:22h

    Drago dete , placem slusajuci je...slavna je.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP