Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO

Psi lutalice izujedali i vukli
30 metara sedmogodišnju devojčicu!

Autor: P. Vujanac | 01.11.2012 - 19:05:00h | Komentara: 8

Čopor od pet pasa lutalica izujedao je Aleksandru Savić (7), učenicu prvog razreda OŠ „Desanka Maksimović“, na domak njene kuće u prigradskom Novom naselju. I pored nekoliko prijava koje je ta škola uputila nadležnima u kojima su upozoravali da su deca u tom naselju ugrožena zbog nekoliko čopora pasa, niko nije reagovao.

Aleksandra Savić

Aleksandra Savić s majkom Jasminom u bolnici | Foto: P. Vujanac

Roditelji povređene devojčice Jasmina i Slaviša objašnjavaju da su psi lutalice devojčicu napale u po bela dana, oko 11.30 sati, kada se preko livade vraćala iz škole.

- Nije se ni branila ni vikala, strah ju je prosto okovao. Spasila ju je kuma Nataša Tomić koja je čula lavež pasa, istrčala iz dvorišta i videla Aleksandru na zemlji dok je pet pasa ujeda. Jakna i školski ranac su joj spali, a psi su je vukli 30 metara - priča Aleksandrin otac Slaviša i pokazuje pocepane ćerkicine stvari, sa još svežim tragovima krvi.
Devojčici, koja je smeštena na odeljenje dečje hirurgije valjevske bolnice, lekari su konstatovali više od deset ujednih povreda, ogrebotine i uboje.
- S obzirom šta ju je snašlo, ona je to dobro podnela, lekari kažu da će biti dobro, ali je u šoku i posledice napada će se tek osećati navode roditelji koji su u međuvremenu dobili obaveštenje da su radnici zoohigijene JKP „Vidrak“ pronašli i uhvatili jednog od pasa koji ne pokazuje znake besnila.
Savići, međutim, upozoravaju da opasnost i dalje preti mališanima u Novom naselju, jer između crkve, odbaništa i osnovne škole hara nekoliko čopora pasa lutalica.
- Strašno je da čitav posao zoohigijene i hvatanja pasa lutalica u Valjevu obavljaju samo dva čoveka. Aleksandrina škola je nadležnima uputila nekoliko dopisa sa upozorenjem da veliki broj pasa lutalica zalazi i u školsko dvorište, ali niko da reaguje. Livada na kojoj se okupljaju na 300 metara od škole, a tuda, jer je prečica, do kuća prolazi veliki broj osnovaca. Zar mora ovako nešto da se dogodi i da opasnost preti i drugoj deci, da bi vlasti reagovale - ogorčeni su Jasmina i Slaviša, roditelji četvoro dece od kojih je Aleksandra najmlađa.
Poslednji komentari
  • БЛАФФФ Vreme: 01.11.2012 20:17h

    Тих џукела по Србији није било пре,стиче се утисак,да власт неће да их уклони и да је неко наредио да их буде у што већем броју по свим местима.УМОБОЛНИЦЦЦИ

  • peppe Vreme: 01.11.2012 21:09h

    nadam se da ce sada zastitnici zivotinja i gradska uprava da joj nadohnade troskove lecenja posto ce imati nazalost traume do kraja svog zivota od pasa.znam jer imam nekog pored sebe ko ima problem sa istom stvari.

  • vladah Vreme: 01.11.2012 21:17h

    Gde ste sada zelenbaci da se javite,znate da s***ete za lovce i jedva cekate da se nesto objavi protiv nas. da vas sada cujem...pravi lovac brine o svojim psima,ciji su ovo psi,vasi zelenbaci,sad bi ja vas tuzio zbog ovoga

  • Nikola Vreme: 02.11.2012 00:48h

    Samo cu reci sramno.... U Srbiji drustva za zastitu zivotinja sluze da skupljaju pare da se psi vade iz sinteraja i pustaju nazad na ulicu.. dokle vise.... Treba razvrstati, rasne pse jos se i imaju sanse udomiti, lovacke pse poklanjati lovackim drustvima, ostalo stence sterilisati i mlade pse, a stare, povredjene i bolesne pse eutanazija... za 5 godina bi se za 90% smanjio ovaj problem... i dozvoliti odstrel lutalica ponovo kada se nadju u lovistu... Vladah dzaba drustva zelenih su propaganda idiota koji sede u toplim domovima i pricaju kako vole i cuvaju zivotinje, to su ljudi poremecenih vrednosti, apsolutno neracionalni, takvim idiotima objasniti da mi lovci zimus svaki dan dzak Kukuruza na rame i u teren da se pune hranilice... Nemoguce..

  • giant Vreme: 02.11.2012 09:44h

    Dobro je da po školskim dvorištima nema narkomana i njihovih špriceva, kao i dilera narkotika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP