Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TROJICA RAZBOJNIKA NAPALA A. A. (30) KOD ŽELEZNIČKE STANICE U NOVOM SADU

Pucali u policajca kod obdaništa!

Autor: D. M.-E. H. | 09.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Policija traga za trojicom muškaraca koji su juče ujutro oko devet sati, u blizini novosadske Železničke stanice, napali policajca A. A. (30) iz Sremske Kamenice i pucali na njega iz vatrenog oružja!

Incident  se desio na  svega stotinak metara od  vrtića

Incident se desio na svega stotinak metara od vrtića | Foto: Robert Getel

Pucnjava se dogodila na svega stotinak metara od dečijeg vrtića “Čuperak”, na Bulevaru oslobođenja 23 u Novom Sadu, dok je policajac pokušao da spreči pljačku. Prema nezvaničnim informacijama, razbojnici su nameravali da opljačkaju prodavnicu u blizini Železničke stanice. Oteli su A. A. službeni pištolj i pucali na njega, ali su ga promašili.

Šokirani  građani daju  izjave: Mesto  napada

Šokirani građani daju izjave: Mesto napada | Foto: Robert Getel

Povređeni u stabilnom stanju


-Policajac je zadobio lakše telesne povrede i u stabilnom je stanju. Nakon ukazane lekarske pomoći pušten je kući- rekla je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra Vojvodine. Pucnjava se dogodila na samo stotinak metara od vrtića „Čuperak“, a to je drugi put da je ove godine u Novom Sadu pucano u blizini vrtića. U februaru je pucano ispred vrtića i Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“ na Novom naselju. Tada je došlo do vatrenog obračuna dve grupe mladića, a tom prilikom u pucnjavi niko nije povređen. Slična pucnjava dogodila se u septembru prošle godine na Limanu, kada je u blizini Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ ranjen jedan mladić.

„Pošto su bili naoružani vatrenim oružjem, uspeli su da otmu policajcu službeni pištolj, a onda su ga oborili na zemlju, tukli ga i ispalili hitac prema njemu“, rekla je portparolka novosadske policije Mileva Tomić i dodala da je policajac od udaraca zadobio lake telesne povrede, a da se za napadačima koji su pobegli intenzivno traga.

„Pucali su na njega, ali metak je proleteo pored njegove glave. Policajac je imao kacigu na glavi, jer je bio na policijskom skuteru“, ispričao je prolaznik.
- Video sam trojicu muškaraca kako stoje iza zgrade. Bili su mi sumnjivi i mislio sam da hoće da ukradu bicikl. Kada sam se posle vraćao kući, začuo sam pucanj. Ukopao sam se u mestu i onda su pored mene protrčala ta trojica muškaraca.
Dvojica napadača su bili u crnim uniformama, kao što ih nose radnici obezbeđenja, a jedan je bio u bermudama. Sreo sam se sa njima i toliko uplašio da nisam mogao da se pomerim. Prošlo mi je kroz glavu da će pucati i u mene, ali nisam uspeo da vidim da li su bili naoružani. Video sam da su pobegli pored vrtića - rekao je preplašeni očevidac.
Radnica trafike videla je trojicu muškaraca koji su joj bili sumnjivi i pozvala je policiju.

Napadači su A. A. oborili sa skutera,  prebili ga i pucali ka njemu

Napadači su A. A. oborili sa skutera, prebili ga i pucali ka njemu | Foto: Robert Getel


- Policajac je došao na motoru, a njih trojica su sedela na klupi. On im je prišao da ih legitimiše, ali su oni odmah navukli fantomke, oborili ga sa motora i počeli da ga udaraju. Ne znam da li su mu oteli pištolj ili su i oni bili naoružani, ali pucali su na njega. Onda su pobegli, a ja i još nekoliko komšija smo pomogli povređenom policajcu - kaže jedan od stanara zgrade ispred koje se desila pucnjava, pokazujući rupu od metka na betonu.
- Pretukli su ga, ali bio je svestan i zvao je kolege u pomoć. On nam je u stvari i ispričao šta se desilo. Sreća je samo da ga nisu ranili - kaže on.

Potraga za  počiniocima

Potraga za počiniocima | Foto: Robert Getel

Oborili ga na zemlju i tukli ga

Kako navode u novosadskoj policiji, trojica nepoznatih muškaraca napali su policajca A. A. kada je pokušao da ih legitimiše zbog sumnje da se pripremaju da počine krivično dela.
- Bili su naoružani vatrenim oružjem, a uspeli su da otmu policajcu službeni pištolj. Onda su ga oborili na zemlju, tukli ga i ispalili hitac prema njemu. Policajac je zadobio lake telesne povrede, a napadači su pobegli i za njima se intenzivno traga – kažu u policiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP