Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI NAPAD NA SRBE

Pucano na tri srpske porodice na Kosovu

Autor: Tanjug | 13.07.2015 - 18:54:00h | Komentara: 0

Nepoznate osobe pucale su na tri srpske porodice iz Brestovika kod Peći dok su boravili na planini iznad sela, ali povređenih na sreću nije bilo, javio je danas Radio Kim iz Čaglavice.

Puška, vojska, rat

Pucali na Srbe iz mitraljeza | Foto: Profimedia.rs

Taj radio je preneo izjavu Slađane Miletić, čija deca i muž su bili na izletu, da su tri porodice iz Brestovika uključujući i njenu, juče po tradiciji otišle na planinu da prošetaju i roštiljaju ali ih je posle podne napala nepoznata grupa ljudi.

- Negde oko 16 sati napali su ih, pucali iz puškomitraljeza jedno desetak puta rafalno. Deca su se dočepala šume i bežala oko 20 kilometara kroz šumu i reku. Oko 21 sat su stigli kući. Najgore je što gore nema mreže da se pozove pomoć Kfora ili policije, kazala je ona.

Miletićeva je dodala da niko nije povređen i da je slučaj prijavljen policiji.
Ona je objasnila i da u poslednjih 20 dana primećuje nešto čudno kada ode u Peć, jer se, kako je ispričala, radnici u kafićima i prodavnicama ponašaju uzdržano.
- Brinem, nisam spavala celu noć, to je jako blizu, nismo dosad imali nikakav problem, rekla je Slađana Miletić.
Miletićeva se sa suprugom Midragom Dešićem i četvoro dece vratila 2004. u Brestovik i do sada, kako je kazala, nisu imali ovako ozbiljne incidente.

Đurić osudio napad

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je osudio napad na tri srpske porodice iz Brestovika kod Peći i pozvao nadležne pokrajinske organe da što pre pronađu i kazne počinioce, a KFOR i predstavnike međunarodne zajednice na KiM da ulože stvarne napore u efikasniju prevenciju.
Komentarišući političku i bezbednosnu situaciju na KiM, u svetlu poslednjih učestalih napada na srpske povratnike u Metohiji, Đurić je konstatovao da je novi talas nasilja u tom delu pokrajine još jedan dokaz da su Srbi na KiM najveće žrtve političke i ekonomske nestabilnosti na KiM i nedovoljno iskrenog pristupa Prištine normalizaciji odnosa.


- Stabilnost u čitavom regionu, ali pre svega u našoj južnoj pokrajini, zato jeste naš trajni interes i osnovni motiv za učešće u procesu normalizacije, rekao je Đurić Tanjugu.
On je naveo da predstavnici Srpske liste u privremenim institucijama samouprave u Prištini čine sve da izdejstvuju odgovornije ponašanje kosovske policije i pravosudja kako bi se incidenti predupredili, a odgovorni za već počinjene napade priveli pravdi i kaznili, ali da to neće otkloniti uzroke problema.


- Konkretan doprinos u prevenciji i zaštiti srpskog naroda na KiM moraju dati i Priština, KFOR i medjunarodna zajednica, rekao je Đurić.
Nepoznate osobe pucale su na tri srpske porodice iz Brestovika kod Peći dok su boravili na planini iznad sela, ali povredjenih nije bilo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP