Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLATA ČOKANOVIĆ (51) TVRDI DA JE BILA ŽRTVA BIZNISMENA I NJEGOVE ŽENE

„Purići su me oteli da bih im muzla krave”

Autor: E. Sadiku - J.Paunović | 06.06.2015 - 20:30:00h | Komentara: 1

„Purićevi su naredili moju otmicu kako bih kod njih muzla krave. Svetlana Purić je prekjuče poslala tri nepoznata muškarca po mene, koji su me izvukli iz kreveta i uz pretnje vratila kod njih. Otmičari su pretili da će mi baciti bombu na kuću ako ne pođem sa njima. Srećom, moja komšinica je odmah prijavila otmicu, pa me je spasla policija”, kaže za „Alo!“ Zlata Čokanović (51) iz mesta Provo, kod Šapca.

Zlata Čokanović

Zlata Čokanović | Foto: Zoran Ilić

Ona kaže da je na farmi Slaviše Purića (55) i njegove supruge Svetlane (54) radila godinu dana 24 sata dnevno na crno, kao i da joj prekovremeni rad nije plaćen.


- Kod Purića sam godinu godinu dana radila kao robinja. Bila sam njihova robinja, radila sam od jutra do sutra kao crnac. Čistila sam đubrivo, hranila životinje, ma sve što treba oko stoke... Od prošlog aprila sam faktički tamo živela i stalno su obećavali da će dati koji dinar više, ali se to nije dogodilo. Stalno sam im bila na raspolaganju i odazivala se na svaki njihov poziv.

Negira prinudu

Slavica Purić je saslušana povodom prijave za krivično delo prinude. Međutim, ona je negirala tvrdnje Zlate Čokanović.
- Ne dugujemo joj ništa, nije istina da smo je terali da radi za nas - tvrdi Purićeva supruga.

Nisam imala slobodnog dana. Svetlana mi je obećavala da će platiti prekovremeni rad, ali od toga nije bilo ništa. Nisam više mogla da izdržim, pa sam najpre 18. maja svom šefu, a onda i Svetlani, rekla da ću odraditi otkazni rok od 15 dana i da više ne želim da radim za njih. Videla sam da ne dovode novog radnika i ostala sam kod njih još dva dana zbog brige o životinjama. Mislila sam da sam završila sa tim poslom i tog dana sam ostala kod kuće.

Zlata i njen  suprug Dušan  ispred njihove kuće

Zlata i njen suprug Dušan ispred njihove kuće | Foto: Zoran Ilić

Međutim, oko 21 čas, kada smo svi u kući otišli na spavanje, upala su trojica nepoznatih muškaraca. Onako bunovnu su me izvukli iz kreveta i rekli: „Šalje nas Svetlana. Polazi da muzeš krave“. Upitala sam uplašeno: „Kakve krave?“, i rekla im da sam sa Svetlanom završila. Međutim, oni su me zgrabili za bluzu i rekli: „Da li ti misliš da može tako? Treba da odradiš otkazni rok i tačka“. Moj suprug Dušan pokušao je da me zaštiti, ali su ga odgurnuli i rekli mu: „Ti, matori, budi miran da ne bismo bacili bombu na kuću!“, a potom su me uvukli u automobil - priča Zlata.

Ona dodaje da nije znala ko su njeni otmičari i kuda je vode.
- U automobilu su ćutali i držali me na oku. Zatim smo stigli do Svetlanine kuće, gde nas je ona sačekala. Odmah je počela da viče na mene: „Kakav otkaz?!“. Govorila je da me ona hlebom hrani, a da ja moram da se bavim oko stoke. Naredila mi je da idem u štalu i da ćutim. Usprotivila sam joj se i rekla joj da smo završili i da mi duguje jednu platu od 30.00 dinara i pare za prekovremeni rad. Međutim, ona nije htela da me sluša - kaže bivša radnica Purićevih, koju je u toku rasprave sa Purićevom ženom pozvala policija.

Imanje Purića kod  Vladimiraca, gde  je radila Zlata

Imanje Purića kod Vladimiraca, gde je radila Zlata | Foto: Zoran Ilić


- Moj muž je otrčao kod komšnice i ona je prijavila otmicu, pa me policija nazvala. Pitali su me gde se nalazim i ja sam im rekla. Svetlana me je pitala da li te to zvala policija, a kada je čula da jeste, preteći mi je rekla: „E, sada ćeš imati problema! Nije trebalo da prijavljuješ“. U međuvremenu, trojica otmičara su pobegla. Onda su došli policajci i policajci i rekli mi da sam slobodna i da idem kući. Onda su počeli da saslušavaju Svetlanu - dodaje preplašeno Zlata, koja i dalje ne spava mirno.

Ona je juče bila u polciji, gde je dala izjavu.
- Živim u velikom strahu. Strah me je za unučad i porodicu, jer ako su mene mogli da otmu, mogu i unuče kad ide iz škole. Ti Purići su moćni i imaju novaca, a ja radim kao nadničarka - rekla nam je Zlata, koju smo posetili juče u njenom skromnom domu koji se nalazi u istom mestu kao i Purićev.
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv tri nepoznate osobe jer oštećena ne zna ko su njeni otmičari.

Slaviša Purić

Slaviša Purić | Foto: RAS

Hapšeni dva puta!


Slaviša Purić, vlasnik „Slap grupe“ i više firmi, sa suprugom hapšen je već dva puta. Beogradska policija ih je hapsila 2010. sa još nekoliko osoba zbog sumnje da su po nalogu Slaviše Purića oštetili „Posavinu“ i male akcionare za oko osam miliona evra. Iza brave se tad našla njegova supruga Svetlana, direktorka preduzeća „Slap Posavina“ i još troje saradnika. Slaviša Purić je kontroverzni biznismen iz Šapca i poznat je kao vlasnik firme „Intereksport“, ali i kao kupac brojnih preduzeća koja su privatizovana poslednjih godina. Zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, Agencija za privatizaciju mu je oduzela vlasništvo nad četiri preduzeća, poput aleksinačke „Betonjerke“, koju je kupio za 290 miliona dinara, i lajkovačke krečane „Kolubara IGM“.

Poslednji komentari
  • Dragorad Vreme: 07.06.2015 00:27h

    Ja sam bio u autobusu i čuo čoveka da priča da poznaje čoveka koji je čuo da su Purići mnogo dobri ljudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP