Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEVIN

Pušten osumnjičeni
bombaš!

Autor: Ag. | 06.02.2013 - 15:58:00h | Komentara: 0

Srđan Stojanović, koji je osumnjičen da je bacio dve bombe na kuću porodice Vučetić u Kosovskoj Mitrovici, pušten da se brani sa slobode posle 24 časa pritvora.

ss

Deca se sada osećaju bolje | Foto: RAS

"Ono što je sigurno, njemu se stavlja na teret nelegalno posedovanje oružja", rekao je regionalni portparol KPS-a Besim Hoti i dodao će "o tome kakve će sadržine biti optužnica odlučiti javni tužilac".
Prema nezvaničnim informacijama, javni tužilac nije podneo zahtev za produženje pritvora.
Stojanović je uhapšen posle bombaškog napada na porodicu Vučetić kada je povređeno dvoje dece, koja su na dalje lečenje prebačena u Beograd.
Uhapšeni Srbin je komšija porodice Vučetić, a Vučetići su, iako s njim ne govore, odbacili svaku mogućnost da je on bacio bombu.
Kada je odjeknula eksplozija, Stojanović je prvi ukazao pomoć povređenoj deci i svojim vozilom ih odvezao do bolnice.
Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović posetila je u Univerzitetskoj bolnici u Tiršovoj, Milicu (8) i Borivoja (3) Vučetića, koji su povređeni u eksploziji bombe u Kosovskoj Mitrovici i najavila da će u njihovo lečenje biti uključeni i stručnjaci sa VMA i ORL klinike KCS.
"Deca se osećaju značajno bolje, ali sam razgovarala sa kolegama i direktorkom ove kuće i plan je da se u dalje praćenje toka lečenja dece i eventualnih hirurških intervencija uključe i stručnjaci Vojnomedicinske akademije, ORL klinike Kliničkog centra", izjavila je ministarka zdravlja nakon obilaska mališana.

dd

Dečak ima gelere u mišićima vrata | Foto: RAS

Neurohirurg dr Miljan Mihajlović naglasio je da su povređena deca stabilna i dobrog opšteg stanja i da je sprovedena kompletna neuro- radiološka dijagnostika.

"Urađen je skener glave i vrata oboje dece i ultrazvučni pregledi. Dijagnostikovali smo gde se nalaze geleri i za sada razmatramo kako će dalje biti nastavljeno lečenje", rekao je on.
Mihajlović je precizirao da se geleri kod dečaka nalaze u mišićima vrata i to jedan u nivou četvrtog pršljena vrata, a drugi je u nivou sedmog pršljena vrata i neposredno iznad prvog rebra.
On je dodao i da će se konsultovati sa kolegama Vojnomedicinske akademije, da li će se dečaku vaditi geleri, jer oni imaju više iskustva sa ratnim povredama.
"Kod devojčice je nešto delikatnija situacija, njoj se geler nalazi na kosti lobanje i tu smo obavili konsultaciju sa kolegama sa ORL klinike KCS i oni su zahtevali dodatni pregled, koji će biti urađen na njihovoj klinici. Nakon toga ćemo znati da li će taj geler hirurški da se odstranjuje", zaključio je on.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP