Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PALE NAGODBE ALI I ODBIJANJA

Putnici iz „kantrimena“ pristaju na kućni zatvor, dvoje odbilo!

Autor: D. Ć. | 11.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Milica Novaković (23) iz Rume, Dana Manevska iz Smedereva (23) i Nikola Lepen (33) iz Beograda, potpisaće danas sporazum o priznanju krivice, kojim priznaju da nisu prijavili nesreću, u kojoj je 25. jula, na Brankovom mostu, poginuo Luka Jovanović (21), saznaje „Alo!“. Tamara Bogdanović, kojoj je ponuđeno 10 meseci kućnog zatvora, odbija da potpiše sporazum jer je još u pritvoru, a taksista Saša Janković, kome je nuđeno sedam meseci, takođe odbija, tvrdeći da uopšte nije kriv.

Dana Manevska (23)

Dana Manevska (23)

Advokat Dragomir Mrdalj, branilac Novakovićeve, izjavio je za naš list da je njegova klijentkinja pristala da u kućnom zatvoru provede osam meseci, uz nošenje elektronske nanogice. Nagodbu, prema kojoj joj sleduje sedam meseci kućnog pritvora, potpisaće i Manevska, čiji je advokat, kako saznajemo, na jučerašnjim pregovorima kod tužioca tražio mesec dana manju kaznu. O tome će konačni dogovor pasti danas.

Milica Novaković (23)

Milica Novaković (23)


- Moja klijentkinja i njeni roditelji su saglasni da ona potpiše sporazum jer boravak u zatvoru pogoršava njeno zdravstveno stanje - rekao je za „Alo!“ advokat Aleksandar Guberinić, branilac Manevske koji će jedini od branioca danas da prisusutvuje pregovorima pošto su beogradski advokati u štrajku.
I Lepen, prijatelj Marka Milićeva (33), vozača “kantrimena” koji je usmrtio Jovanovića, spreman je da potpiše sporazum o priznanju krivice, kojim bi sedam meseci nosio elektronsku nanogicu oko noge.

Nikola Lepen (33)

Nikola Lepen (33)
- Rekao je da će razmisliti, ali će najverovatnije da potpiše, jer smatra da nije kriv, a takođe želi i da izbegne suđenje - kaže Dragan Radišević, advokat Lepena.

Bojana  Petrović (28)

Bojana Petrović (28)


Tužilaštvo je, kako saznajemo, pomenutoj trojci, stavilo na teret blaže krivično delo neprijavljivanja saobraćajne nesreće, za koje je, inače, zaprećena kazna do dve godine zatvora.
Na korak do sklapanja sporazuma je i Bojana Petrović (28) iz Beograda, kojoj je ponuđeno pet meseci kućnog pritvora.

Tamara  Bogdanović (23)

Tamara Bogdanović (23)

UCENA Hoću na slobodu, pa ću otkucati Milićeva

Takav ultimatum je tužiocu postavila Tamara Bogdanović. Tužilaštvo i četvoro osumnjičenih koji se terete da nisu prijavili da je Marko Milićev pregazio Luku Jovanovića postigli su dogovor o priznanju krivice.

Tamara Bogdanović, kojoj je ponuđeno 10 meseci kućnog zatvora, odbija da potpiše sporazum jer je još u pritvoru, a taksista Saša Janković, kome je nuđeno sedam meseci, takođe odbija, tvrdeći da uopšte nije kriv. Oni su u pritvoru od 18 avgusta, kao i četvoro koji su prihvatili kaznu kućnog zatvora: Milica Novaković (osam meseci), Nikola Lepen i Dana Manevska (šest meseci) i Bojana Petrović (četiri meseca).

Tamara Bogdanović, koja je juče odbila da potpiše sporazum o priznanju krivice za krivično delo neprijavljivanje nesreće, kako “Blic” saznaje u tužilaštvu, rizikuje optužnicu i za krivično delo pomaganje učiniocu, za šta je zaprećena veća kazna.


Naime, utvrđeno je da su Marko Milićev, koji je uhapšen 29. avgusta u Kini, i njegov kum Bratislav Vesović, kojima nije ponuđen sporazum o priznanju krivice, odlazili kod Tamare Bogdanović u Novi Sad i dali joj broj advokata Dejana Ćasića da ga podeli drugima za slučaj da ih potraži policija zbog nesreće na Brankovom mostu 25. jula, kada je smrtno povređen Jovanović.

Ona će danas imati poslednju šansu, kada je u tužilaštvu lično budu pitali da li hoće ili neće da potpiše sporazum. Međutim, njen advokat Rajko Jelušić kaže da se ona neće izjašnjavati o ponudi tužilaštva jer se nalazi u pritvoru.

- Pritvor je protivzakonit i Tamara ga doživljava kao vid vršenja pritiska tužilaštva. Poštovaćemo odluku upravnog odbora komore o štrajku advokata, pa se zasad obustavljaju pregovori sa tužilaštvom. Sačekaćemo sa davanjem odgovora jer ima još dosta vremena do izjašnjavanja o optužnom aktu. Ne daju nam uvid u spise, a da bi se donela bilo kakva odluka, moraju se znati sve činjenice i okolnosti - napominje Jelušić.

Taksisti Jankoviću, ako bude osuđen za pomaganje u sudskom postupku, prete i mere koje sud može da propiše na zahtev tužilaštva, kao što su oduzimanje vozila i zabrana bavljenja taksi delatnošću. On će, takođe, još danas moći da se izjasni o predlogu tužilaštva.

Aleksandar Olenik, advokat taksiste Saše Jankovića, kaže da su odbili ponudu tužilaštva jer ne postoji krivično delo.

- Nismo odbili ponudu zato što hoćemo manju kaznu. Ne želimo sporazum o priznanju krivice jer Saša Janković nije učinio krivično delo. Nećemo pristati na sporazume sa tužilaštvom, jer hoćemo da dokažemo da Janković te večeri nije znao koga vozi niti šta su oni učinili - kaže Olenik.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 11.09.2014 07:45h

    Особе које су биле у мини морису не сносе никакву кривицу!Потпуно су непотребно ухапшене јер нису смели да цинкаре већ познатог криминалца!Ме,бре,одмах се знало ко је актер несреће и да су хтели наватали би га сутрадан?Значи сваки очевидац несреће треба да ћути јер боље ,,наногица,, него да осете освету?Нико не спомиње коју грешку је направио и покојник?Оно што је битно да је Милићев испао глуп да глупље не може бити?А САМО ЈЕ ТРЕБАЛО ДА СТАНЕ И ПОМОГНЕ НЕСРЕЋНИКУ?

  • Pipili Vreme: 11.09.2014 08:46h

    Nadam se da ce bar u radnoj knizici da im stoji ovaj staz proveden u zatvoru i sa nanogicom, kako bi za ceo zivot bili obelezeni kao neko ko je hteo da slaze, ne prijavi itd.....

  • MASA Vreme: 11.09.2014 09:13h

    A STO NE BI ISLI U PRAVI ZATVOR??KO STA KRIVICNO SKRIVI U KUCNI PRITVOR...O BOZE..

  • zo Vreme: 11.09.2014 11:20h

    Lepu poruku daje nase sudstvo. Ucestvujte u ubistvu i prikrijte isto nosicete nanogicu par meseci. Svaka cast. Nisam ja pljackao majke mi samo sam cuvao strazu. Jezivo sramotno. A te cure kada skinu nanogicu treba pljuvati po ulicama da vise nikad ne izadju nigde.

  • Nikola Vreme: 11.09.2014 12:12h

    Da su se sami prijavili OK ali ovako, kao gradjanin ne osecam se zadovoljnim vec besnim i ponizenim sto su moralni pigmeji nagradjeni za zlocin koji su pocinili. Da li je ovo pravedno? Koliko je radnih sati utroseno da se dodje do njih? Koliko je kostala sama istraga? Kakva se poruka salje?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP