Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA UHAPSILA ALEKSANDRU JOVANOVIĆ (33) IZ KRUŠEVCA

Rađala, pa zakopavala bebe iza kuće!

Autor: Slaviša Milenković | 17.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Kruševačka policija uhapsila je Aleksandru Jovanović (33) iz Kruševca zbog sumnje da je počinila dva čedomorstva, jedno prošle godine, a drugo pre 15 dana. Leševi beba pronađeni su u dvorištu iza kuće njenih roditelja u malom selu Crkvina, a čedomorka je smeštena na odeljenje neuropsihijatrije kruševačke bolnice.

Kuća u čijem dvorištu su zakopane bebe

Kuća u čijem dvorištu su zakopane bebe

Aleksandra živi u Kruševcu sa mužem Goranom, izbeglicom sa Kosova, i troje dece, dve devojčice i dečakom, od devet, sedam i pet godina. Tokom leta veći deo vremena provodila je u kući svojih roditelja u Crkvini, a na moguće čedomorstvo ukazali su seljani koji su je prijavili policiji.


Troje dece kod hranitelja

Centar za socijalni rad je troje dece izmestio u hraniteljsku porodicu i stavio pod privremeno starateljstvo.
- Nismo imali nikakvih dojava iz sela da se dešava nešto problematično. Najstarija devojčica redovno pohađa školu, a deca nisu zapuštena. U četvrtak smo imali asistenciju na terenu i tada su deca oduzeta od roditelja. Majka je sarađivala, a deca su izuzetno vezana za roditelje. Otac se nakon toga interesovao kada može da viđa decu, koja su u hraniteljskoj porodici, a sve dalje odluke zavisiće od suda – kaže Slađana Čabrić, direktorka Centra za socijalni rad.

- Istražni sudija je u četvrtak po podne, na zahtev tužioca i policije, obavio uviđaj na licu mesta, u selu Crkvina. Pronađeni su ostaci za koje se sumnja da su ljudskog porekla i zbog toga je naložena obdukcija. Tek kada budu stigli rezultati obdukcije, biće preduzete odgovarajuće istražne radnje – rekao nam je istražni sudija Mladen Mijatović.

Aleksandrina trudnoća nije nigde evidentirana, jer nije odlazila na preglede, kao što nigde nije evidentiran ni porođaj, jer se pretpostavlja da se porodila kod kuće.

U selu Crkvina zatekli smo Aleksandrinog oca Dobricu i dedu Životu.
- Ne ljutim se ja na vas, ali ne želim da dajem izjave. Dosta mi je senzacija. Kapija je tamo, iza vaših leđa! – bio je izričit Dobrica.

Aleksandrina maćeha Vojislavka tvrdi da je njena pastorka nevina.
- Sve je to izmišljeno! Nije bila trudna! Policija nas je četiri sata držala zatvorene u kući! Kopali su po dvorištu i ništa nisu našli – uverava nas Vojislavka.

Aleksandrina maćeha Vojislavka

Aleksandrina maćeha Vojislavka


Aleksandra je smeštena na odeljenje neuropsihijatrije, jer se smatra da je zločin počinila u stanju pospartalne depresije. Istraga će pokazati da li je imala saučesnika prilikom ubijanja beba i kakva je bila uloga njenog supruga Gorana.

Čedomorstvo u Kruševcu

Čedomorstvo u Kruševcu | Foto: RAS


Stanovnici Crkvine za Jovanoviće kažu da su čudni i teški ljudi.
- Dobrica je nekada bio trgovac, a Života skretničar na železnici. Muž joj je sa Kosova, a na pijaci ima tezgu. Aleksandra je povremeno sa decom dolazila u selo. Završila je pet razreda osnovne škole i bila normalna devojka, ali zatvorena. Prođe pored tebe, a ne kaže ti ni dobar dan. Žene po selu su primetili da čas ima veliki stomak, a čas nema. Tek jutros smo čuli da je pritvorena zbog čedomorstva. Strašno! Ni životinje tako ne ubijaju svoje mlade – pričaju stanovnici Crkvine.
Poslednji komentari
  • Krusevac Vreme: 17.08.2013 11:55h

    Ovo uopste nije Krusevac, niti 90% ljudi iz Krusevca zna gde je ovo selo. Niti je ona iz Krusevca, to pripada opstini Krusevac.

  • Mira Vreme: 17.08.2013 14:05h

    Nista ovo nije cudno za sirotinju koja nema para za kontracepciju, nema para za prekid trudnoce. Yakonodavac bi trebalo da omoguci da zene imaju pravo na besplatnu kontracepciju (ugradnju spirale) pa se ne bi desavala cedomorstva...Ali sit gladnom ne veruje...

  • sl Vreme: 18.08.2013 22:56h

    ja je znam kao mirnu i finu zenu sta joj se desilo u glavi neznam ali zao mi je tih nevinih dusa.....zao mi je i njeno troje dece jer ih je vukla za sobom i cuvala kako je mogla i znala.....njen muz treba iza brave jer je pijandura da je vodio racuna ovog nebi bilo....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP