Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UCENJUJE!

Rade Marković preti sa 15 tajnih dosijea!

Autor: A. O. | 19.11.2013 - 18:57:00h | Komentara: 4

Rade Marković pretio objavljivanjem 15 dosijea "što bi imalo nesagledive posledice i po njega i po državu", saopštila Komisija za istraživanje ubistva novinara.

Bivši šef DB je u dokumentovanom razgovoru sa jednim članom Komisije naveo da njegova supruga poseduje 15 tajnih dosijea i da će ih u slučaju da policija "napravi još jedan korak", objaviti u "svim evropskim novinama i još negde, a ona zna gde".

radomir marković

Radomir Marković | Foto: Reuters

 Kako se navodi u saopštenju Komisije za istraživanje ubistva novinara, Marković je to rekao nakon što je radna grupa koja istražuje ubistva novinara pokušala da obavi razgovor povodom novih saznanja o njegovoj ulozi u ubistvu Slavka Ćuruvije.

Marković nije želeo da se izjašnjava o navedenim činjenicama, a zatim je zatražio razgovor sa jednim članom Komisije, kome je, između ostalog rekao da su ti policajci "previše nisko rangirani" i da će ga "izigrati ako im pomogne".
“Policajci koji su sa njim razgovarali previše su ”nisko rangirani" i da će ga izigrati ako im pomogne, a da on zauzvrat ima čvrsta obećanja da će mu se pomoći i da će on izaći sledeće godine na osnovu primene zaštite zakonitosti, ili pomilovanjem, a da je o tome već razgovarao sa savetnikom predsednika Republike Oliverom Antićem", navodi se u saopštenju.

Oliver Antić

Oliver Antić | Foto: RAS

 Marković je tom prilikom rekao i da je odmah posle razgovora sa policijom pozvao svoju suprugu i rekao, misleći na policiju, da su "oni" ponovo "bili ovde i da su bili vrlo bezobrazni i da nemaju nameru da mu se skinu sa grbače". 

"Navodno, na sve to ona je odgovorila da joj je je prekipelo i da će ako 'oni' naprave samo još jedan korak, da će se ona preseliti u Zagreb, a da će 15 tajnih dosjea koje poseduje , a koje joj je navodno Marković dao objaviti u svim Evropskim novinama, i još negde a ona zna gde. Osuđeni Marković ukazuje da će sve to imati veoma ozbiljne i nesagledive posledice kako po njega, tako i po državu, ali da mu je više muka od svega kao i njegovoj supruzi", piše u saopštenju.
Marković je naglasio da "u vezi tih dosijea nije pristao na nagodbe sa bivšim ministrom policije Dušanom Mihajlovićem, načelnikom RDB-a Goranom Petrovićem i njegovim zamenikom Zoranom Mijatovićem, dok je bio u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu, kao ni na nagodbu sa tužiocem Haškog tribunala Džefrijem Najsom u Hagu kada je svedočio na suđenju bivšem predsedniku Republike Slobodanu Miloševiću.”
Komisija za istraživanje ubistava novinara je ocenila da je reč o ozbiljnim pretnjama, a izveštaj kojim je dokumentovan razgovor sa Markovićem je dostavila specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću.
"Komisija očekuje da će Specijalni tužilac utvrditi o kojim dosijeima je reč, da li su i na koji način otuđeni iz prostorija Resora Državne Bezbednosti i gde se sada nalaze, ko je to učinio i da se pokrene postupak protiv počinilaca. O ovome je obavešten i Biro za koordinaciju rada obaveštajnih službi i Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koji na vrlo angažovan i posvećen aktivan način podržava rad ove Komisije", piše u saopštenju, koje se zaključuje rečenicom da Komisija nastavlja intenzivan rad, bez obzira na pretnje. 
Poslednji komentari
  • Laki Vreme: 20.11.2013 05:51h

    A šta ste očekivali od jednog udbaša?

  • momazver Vreme: 20.11.2013 08:58h

    Sve to Ameri vec znaju..ovo je igranka za srpski narod. Pa jel dok je on bio vlast PRIZNATO ZVANICNO da su diskete sa ..hm..najvecim tajnama sakrivenim u dosijeima UDBE iznete iz zemlje i odnete u Vasington. mol lepo.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.11.2013 11:04h

    То што прети Марковић и његова жена и није чудно. Дављеник се држи за сламку. Али то што председников саветник тајно преговара са осуђеником, то је за осуду. Ко је Антић Оливера овластио. У ком је својству Антић био у Забели. Ко му је дао дозволу да посети осуђено лице. Где је био разговор. Ко је присуствовао разговору. Ко је водио записник. Ко је издао пуномоћје Оливеру за разговор са Марковићем. Ко је пренео медијима да је било преговарање између осуђеног лица и председниковог саветника. Овде ради ко шта хоће. Отерати са функција председниковог саветника, министра правде и његовог директора Управе за извршење кривичних санкција. Шта се ово с нама збива. Стоп злочину!

  • batist Vreme: 20.11.2013 22:12h

    Ova vlast je izgleda resila da nas stvarno vrati u 90-te sto pokazuje ponovnu vladavinu sps-a kordinator za KM Aleksandar Vulin premijer Ivica Dacic samo nam fali jos Mira da se vrati iz Rusije da puste Radeta pa da mogu neometano da tamane po Srbiji svakog ko im stane na put

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP