Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE U NOVOM PAZARU

Radnici Gradske uprave oštetili budžet za 18 miliona dinara

Autor: Amela Bajrović | 10.07.2015 - 17:15:00h | Komentara: 0

Više javno tužilaštvo (VJT) u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv radnika Gradske uprave Darka D. i Denisa R. zbog sumnje da su prisvojili skoro 18 miliona dinara iz gradskog i republičkog budžeta. Oni su danas saslušani, a nakon toga im je određen tridesetodnevni pritvor koji im se računa od 9. jula, kada su uhapšeni.

Novi Pazar

Novi Pazar | Foto: A. Bajrović

Pritvor im je određen zbog toga što bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke, eventualne saučesnike ili prikrivače, čime bi ometali postupak. Takođe, njima se stavlja na teret izvršenje krivičnih dela za koja je zaprećena kazna zatvora preko deset godina, saopštilo je Tužilaštvo.
Darko D. i Denis R. se sumnjiče da su od 25. marta 2013. godine do 17. juna ove zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanje službene isprave protivpravno prisvojili 12.690.255 dinara, 3.233.820 dinara iz budžeta Republike Srbije i 9.456.435 dinara iz budžeta Novog Pazara.
Pored toga, osumnjičenom Darku D. se stavlja na teret da je od početka 2010. godine do 25. marta 2013. proneverio novac koji mu je bio poveren u službi.
- Deo novca koji mu je bio poveren u službi Darko D. je zadržavao za sebe, na taj način protivpravno prisvojivši 5.290.135 dinara, navedeno je u saopštenju Tužilaštva.
Denisu R. se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, a Darko D. pored tih krivičnih dela i pronevera.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je “Alo!” došao, njih dvojica nisu

jedini umešani u ovu prevaru, a Tužilaštvo i inspektori Odeljenja za privredni

kriminal novopazarske policije svakodnevno rade na otkrivanju svih činjenica ovepronevere.

Podsećamo da su krajem prošlog meseca podignute krivične prijave protiv

dvojice radnika lokalne samouprave, Darka D. i Denisa R., za sticanje

protivpravne imovinske koristi, koji su tada i suspendovani.

Načelnik Gradske uprave Novog Pazara Ahmedin Binjoš sumnja da je pronevera počela u martu 2013. godine kada je Denis R. usmeno naložio šefovima mesnih kancelarija da, suprotno zakonu, novac od izdatih dokumenata ne uplaćuju na račun Grada, već da ga u gotovini donose Darku D. koji je trebao to da uradi.

- Darko D. je potom taj novac, zajedno sa novcem od prodaje obrazaca,

fotokopiranja i raznih taksi, trebao da uplaćuje na račun Grada, ali on to nije

radio. Da li je sav novac zadržavao za sebe, delio sa Denisom R. ili nekim trećimlicem ne znamo, ali se nadamo da će policija to otkriti, kaže Binjoš.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović traži od državnih organa da štopre kazne dvojicu osumnjičenih, ali i da otkriju da li je još neko uključen u

prevaru.

- Svi slučajevi korupcije u Gradskoj upravi će biti otkriveni i najstrože kažnjeni. Lopov nema veru, naciju ili stranku i nećemo dozvoliti da bilo ko u ovoj zgradi na taj način funkcioniše. Borimo se protiv svih oblika korupcije, rekao je Mahmutović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP