Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSETILI GRADONAČELNICU

Radnici posle sukoba s policijom upali u zgradu opštine!

Autor: Beta | 15.01.2014 - 15:08:00h | Komentara: 0

Radnici fabrike Želvoza u Smederevu danas su na silu upali u zgradu Skupštine grada Smedereva, sukobivši se pri tome sa policijom.

Policija

Radnici se sukobili sa policijom | Foto: Nebojša Marković

Oko 400 nezadovoljnih radnika koji traže povezivanje radnog staža, overu zdravstvenih knjižica i isplatu zaostalih zarada od maja prošle godine žele da ih primi gradonačelnica Jasna Avramović.

Radnici su došli ispred zgrade Skupštine grada Smedereva koju je obezbeđivala policija.
Oko 400 radnika je želelo da uđe u zgradu i kada im policija to nije dozvolila izbio je fizički sukob. Policija je na kraju dozvolila radnicima da uđu u salu gradske skupštine u kojoj se održavaju sednice.

Avramović je agenciji Beta rekla da zahtevi radnika "nisu upućeni na pravu adresu, jer ništa nije u rukama" lokalne vlasti.

"Mi (gradska vlast Smedereva) ne možemo da im isplatimo otpremnine, niti da isplatimo zaostale zarade, niti da overimo knjižice, niti da povežemo radni staž. Svi njihovi zahtevi treba da budu upućeni Ministarstvu prvrede i to je mesto na kome treba da se reše njihovi problemi", navela je Avramović.

"Radnici su nasilno ušli u Skupštinu, ali ne znam šta od nas očekuju. Ono što je lokalna samouprava do sada radila, i danas, i juče, i prekjuče je komunikacija sa ministarstvima", navela je gradonačelnica.

Avramović je dodala da su se radnici žalili da nisu na spisku za otpremnine i da je ona na to pozvala sekretara Ministarstva privrede i dobila odgovor da dokumentacija iz Želvoza nije potpuna i da je sa mnogo grešaka.

"Bili su jedna od prvih firmi koja je obaveštena da će se isplaćivati otpremnine i da treba do 31. decembra da upotpune dokumentaciju, a to nisu uradili" rekla je gradonačelnica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP