Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA NESREĆE

Radnik u Ćirikovcu stradao zbog odronjavanja nasipa!

Autor: G.V. | 28.02.2014 - 13:34:00h | Komentara: 0

Beživotno telo Novice Trailovića (55) iz Požarevca, električara kostolačkog "Georada", koji je poginuo u četvrtak pre podne na pepelištu nekadašnjeg kopa Ćirikovac, izvučeno je istog dana uveče, nakon višesatne akcije spasilačkih ekipa.

Pepelište u Ćirikovcu

Pepelište u Ćirikovcu

Zbog nedostatka potpornog zida došlo je do obrušavanja
nasipa, nakon čega je radnik propao i potonuo u pepelište

Telo je pronađeno tek oko 18 sati, kada su dovedeni psi-tragači, nakon čega je prebačeno na obdukciju u požarevačku Opštu bolnicu, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti ovog radnika.

Privredno društvo "Termoelektrane i kopovi Kostolac", kojem pripada pepelište, saopštilo je da je radnik stradao dok se sa kolegama kretao preko nasipa.


- Prema izjavama očevidaca, grupa radnika „Georada“ obavljala je redovne aktivnosti na održavanju sistema za odvodnjavanje odlagališta pepela i kretala se nasipom. Iznenada je došlo do odrona dela nasipa, kada je nesretnog radnika ponela masa, koja ga je zatrpala. Na lice mesta izašli su organi kompanije, policije i tužilaštva, a u cilji utvrđivanja uzroka ove tragedije formirana je posebna komisija preduzeća, koja će u saradnji sa istražnim organima utvrditi uzroke i okolnosti ove tragedije – saopštila je Služba za odnose sa javnošću PD TE-KO Kostolac.

Zajedno sa Novicom, nasipom se kretalo još troje ljudi, dve radnice i jedan radnik, ali su oni za dlaku izbegli opasnost i pad u pepelište. Prema nezvaničnim informacijama, uz ovaj nasip nije podignut potporni zid, iako je tako nešto bilo neophodno. I pored te okolnosti, nasipom su svakodnevno prolazili ne samo radnici, već i terenska vozila. Zašto je tako nešto dozvoljeno kad predstavlja opasnost po život radnika, za sada nije poznato. Takav podatak, kao i tačan uzrok nesreće, znaće se nakon obavljene istrage, u koju su uključeni policija, tužilaštvo i inspekcije.

Tehnički problemi
Pepeo iz kostolačkih termoelektrana ranije se odlagao na Srednjekostolačkom ostrvu. Pre nekoliko godina za tu namenu izgrađena je deponija na prostoru nekadašnjeg kopa Ćirikovac, koja je koštala 35 miliona evra. Međutim, zbog tehničkih problema, njeno zvanično puštanje u rad odlagano je u više navrata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP