Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NESREĆA U VALJEVSKOM KRUŠIKU

Radniku teško povređeno oko

Autor: Alo/Agencije | 15.05.2015 - 13:45:00h | Komentara: 0

U fabrici namenske industrije Krušik u Valjevu danas je povređeno osam radnika kada je, na traci za proizvodnju došlo do rasprskavanja detonatorske kapisle na upaljaču za ručnu bombu. Radnik G. M. (54) prevezen u Klinički centar Srbije sa teškom povredom oka.

Krušik

Krušik

 
Sedam radnika pušteno je kući, dok je G. M. (54) zbog povrede oka upućen u Klinički centar u Beogradu. On je zadobio tešku povredu oka i trenutno se nalazi na pregledima.

Proizvodnja u Krušiku nije obustavljena, a uzrok nesreće je ljudski faktor. O nezgodi je obavešten ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je u kontaktu sa rukovodstvom Krušika insistirao na poštovanju pune bezbednosti na radu.

Krušik posetio i predsednik Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je danas fabriku "Krušik" u Valjevu u kojoj je u eksploziji povređeno sedmoro radnika i poručio dane sme biti rutine i odsustva pažnje u tom poslu.

 - Na sreću ispalo je mnogo lakše i bezbolnije nego što je moglo da bude. Nikada dovoljno pažnje, a u radu sa eksplozivima i kapislama nikada nije dovoljna ni pažnja ni iskustvo. Nama se dešava da veoma iskusni radnici to prihvate kao rutinu i da se desi ovakva greška za koju ne bih voleo da više ikada čujem ne samo u ovoj nego u bilo kojoj drugoj vojnoj fabrici u Srbiji -  istakao je Nikolić prilikom posete valjevskoj fabrici.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP