Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBRAČUN

Rakonjac podlegao povredama!

Autor: S.V. - E.S. - B.J | 02.04.2014 - 11:56:00h | Komentara: 8

Bjelopoljac Rade Rakonjac (51), nekadašnji telohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana (41) i bliski prijatelj Luke Bojovića (40) podlegao je povredama zadobijenim u pucnjavi u Zvečanskoj ulici. Kako alo.rs saznaje u pucnjavi su ranjeni Stojan Novaković Cope, jedan od najbližih Arkanovih prijatelja i nekadašnji fudbalski menadžer, kao i Goran Ristanović košarkaški menadžer, koji su sedeli sa Rakonjcem za stolom u kafiću kada je napadač otvorio vatru iz automatske puške.

Uhapšen, pa pušten: Rade Rakonjac

Rade Rakonjac

Rade Rakonjac (51), nekadašnji telohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana (41), ali i bliski prijatelj vođe zemunskog klana Luke Bojovića (40), ubijen je oko podne u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Goran Ristanović

Goran Ristanović | Foto: Marko Metlaš

Rakonjac je ranjen sa nekoliko hitaca, do kojih ga je jedan metak pogodio u vrat. On je teško ranjen bio prebačen u Urgentni centar gde je ubrzo posle prijema preminuo.

Rade Rakonjac Foto: Rajko Ristić

Nakon ubistva zapaljen je automobil Foto: Rajko Ristić

U Hitnoj pomoći kažu da su zbrinuta dvojica ranjenih, a da su privatnim

automobilom u Urgentni centar prevezene dve osobe. Kako je navela portparolka Hitne pomoći Nada Macura, muškarac star oko 55 godina ima više od pet ustrelnih rana, povređeni su mu vitalni krvni sudovi vrata. Drugi muškarac star oko 60 godina pogođen je u desnu potkolenicu i prevezen je na VMA, a još dvojica povređenih su navodno prevezeni privatnim vozilom u Urgentni centar, kazala je Nada Macura.

Rade Rakonjac Foto: Rajko Ristić

Ubice Radeta Rakonjca zapalile kola? Foto: Rajko Ristić

Ubrzo posle pucnjave na Savskom Vencu policija je dobila informaciju da je u Ulici Radovana Simić Cige 49 na Voždovcu zapaljen automobil marke "alfa romeo 159 iz koga su kako očevici kažu prethodno izašla dvojica mladića.

Pretpostavlja se da se radi o ubicama Radeta Rakonjca i za njima je policijska potraga u toku. Beogradska policija pokrenula je akciju "Vihor" u potrazi za napadačima i blokirala gotovo sve izlaze iz Beograda tako da je rampa u Bubanj potoku trenutno zatvorena a pretresaju sve sva vozila koja odlaze iz prestonice.

Rade Rakonjac Foto: Rajko Ristić

Ugljenisan "alfa romeo" Foto: Rajko Ristić

Rakonjac je kao član tzv. Arkanove grupe hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika i bio je telohranitelj pokojnog komandanta na ratištima, a u Gardi se upoznao sa Lukom Bojovićem sa kojim je ostao dugogodišnji prijatelj.


Njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Zvanično, Rakonjac nikada nije osuđivan, a optužnica za neovlašćeno držanje pištolja druga je koja je podignuta protiv njega.

Rakonjac je krajem avgusta prošle godine gostovao u emisiji "Goli život" pod nazivom “ Arkan je živ” i u kojoj otvoreno govori o svom boravku na ratištima u Hrvatskoj, boravku u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, prijateljstvu i drugovanju sa pokojnim Arkanom, ali i danu kada je on ubijen.

O Rakonjcu se u medijima prvi put čulo daleke 2005. godine kada je protiv njega Luke Bojovića i još dve osobe bila podignuta optužnica za iznudu. Međutim tri godine od podizanja optužnice tadašnji Prvi opštinski sud je obustavio postupak jer je nastupila zastarelost predmeta.

Goran Ristanović – Direktor i vlasnik "OLSTA" košarkaške agencije

Goran Ristanović je u periodu od 1975. do 1988. igrao u: OKK "Beograd", KK "Partizan", mladoj i A-reprezentaciji Jugoslavije. Po završetku košarkaške karijere od 1988. do 1992. godine radio je kao Direktor marketinga u KK "Partizan" kada je klub 1992. godine postao evropski prvak na fajnal foru u Istanbulu – Turska.

To vreme u KK "Partizan" obeležili su asovi: Djordjevic, Divac, Paspalj, Danilović kao i trenerske veličine: Obradović i Vujosević. Posle toga je radio kao Direktor KK »Beobanka«, kluba koji je ostavio duboki trag u jugoslovenskoj košarci, zajedno sa trenerom Darkom Rusom i patrijarhom jugoslovenske škole košarke Prof. Aleksandrom Nikolićem.

Vlasnik je menadžerske licence br. 01, izdate od strane Košarkaskog saveza Srbije i Crne Gore. Ristanović diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 02.04.2014 12:46h

    I ovaj je upucan po naređenju Miloševića, barem tako saznaju dobro obavešteni nobvinari iz poverljivih izvora.

  • pocelo je Vreme: 02.04.2014 13:22h

    Sta kaze Vojin jel ce i ovoga biti u knjizi?

  • rada Vreme: 02.04.2014 14:35h

    Ako je Milosevic narucioc svih ubistava a njega vise nema- ko je sad ove ubio?I kako to bas sad kad je javnost pocela postavljati pitanje ko je Arkanov ubica???Jasno ko dan da ovde nisu cista posla..

  • velimir Vreme: 02.04.2014 15:55h

    Da li se vraćaju 90-e?

  • maja Vreme: 02.04.2014 17:26h

    Devedesete

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP