Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BEZAZLENA SVAĐA ZAVRŠILA KRVOPROLIĆEM

Ranio komšinicu, pa se ubio zbog kore drveta!

Autor: J. P. - E. S. - P. V. | 11.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Svađa zbog cene kore trešnjinog drveta, poznatijeg kao lile, koje su prodavali na pijaci pre skoro godinu dana, a koja se završila suđenjem, bila je najverovatnije okidač da Dragoljub Petrović (62) iz Gornje Grabovice kod Valjeva sa tri hica pokuša da ubije komšinicu Mašinku Petrović (52), a onda sebi presudi pucnjem iz pištolja u glavu.

Tragovi krvi na  mestu zločina

Tragovi krvi na mestu zločina

Kako “Alo!” saznaje, Dragoljub je Mašinki pucao u glavu preksinoć oko 21 sat i naneo joj prostrelnu ranu u predelu šake, kojom je pokušala da se zaštiti, i obraza. Žena se nalazi u Kliničkom centru Srbije u Beogradu i nije u životnoj opasnosti.
- Žučni sukob počeo je na seoskom sokaku, oko 50 metara od Dragoljubove kuće, koji je, kada je video da je Mašinka pogođena pala, izvršio samoubistvo pucajući iz istog pištolja, koji je imao u legalnom posedu, sebi u glavu. Nesrećni čovek na mestu je ostao mrtav - priča izvor blizak slučaju.


Iako ranjena, Mašinka je uspela da ustane i dođe do kapije Radojke Marković, kod koje je bila u gostima pre nego što ju je Petrović presreo i pucao u nju.
- Kada se pojavila na kapiji, pomislila sam da je pala i povredila se, jer je bila sva krvava. Međutim, Mašinka je zapomagala: “Ubi me Boban (Dragoljub)”, i tražila je da zovem Hitnu pomoć.

Prva pritekla u  pomoć: Radojka Marković

Prva pritekla u pomoć: Radojka Marković

Pomogla sam joj da sedne na stolicu, a onda mi je rekla šta se dogodilo. Znam da se sudila sa Dragoljubom i da je on kažnjen, ali se nije žalila da joj od tada preti. Pa skoro godinu dana je prošlo od tog njihovog sukoba. Nije se žalila da su se posle toga svađali i da joj je pretio - uznemireno priča Radojka. Mašinka Petrović ima sina koji živi i radi u Beču, a u trenutku tragedije, njen suprug Zoran se nalazio kod ćerke, koja živi u okolini Uba. Dragoljub Petrović je iza sebe ostavio suprugu i dva sina.

Pretukao komšinicu prošle godine


Komšije i poznanici Dragoljuba i Mašinke, koji nisu u srodstvu, potvrđuju da su se njih dvoje sukobili uoči Petrovdana prošle godine na valjevskoj pijaci, gde su oboje prodavali lile, koru trešnjinog drveta, koja se tradicionalno pali na taj verski praznik. Mašinka je, navodno, lile prodavala jeftinije od dogovora, zbog čega su se posvađali, pa je posle razmene uvreda Dragoljub komšinicu udario. Ona ga je zbog toga tužila, pa je Osnovni sud presudio da joj Petrović na ime odštete za fizički nasrtaj isplati 60.000 dinara.
- Znamo da se žalio na tu presudu, ali da je odbijena. Nije Dragoljub bio prek i agresivan čovek, nije čak ni pio, a nije, osim Mašinke, imao sporove i svađe sa drugim komšijama. U utorak je bio u berbi pečuraka sa suprugom, posle je kod komšije pomagao da se istopi mast, samo je u jednom trenutku, kao da je bio nešto potišten, otišao svojoj kući - kažu njihove komšije.

Poslednji komentari
  • cuburla Vreme: 12.06.2015 09:42h

    Za nas gradjane baš olaksavajuca okolnost da je diler poznat policiji A gde bi trebalo da bude!Dokle će nedužni da stradaju?

  • devetar Vreme: 13.06.2015 08:03h

    Nije deveta beogradska vec Deveta Gimnazija Mihailo Petrovic Alas!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP