Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POKUŠAJ UBISTVA

Ranjen Srbin na Kosovu!

Autor: Ekipa Alo! | 10.11.2012 - 20:22:00h | Komentara: 0

Momir Pantić iz Istoka, bivši načelnik SUP-a u tom mestu, danas oko 17 sati ranjen je u ruku kada je maskirani napadač pripucao na njegov automobil na raskrsnici između sela Suvi Lukavac i Srbobran.

Pantiću je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Osojanu, a potom je prevezen je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde je operisan. Pantić nije životno ugrožen, javlja RTS. U trenutku napada u automobilu je bila još jedna osoba,koja nije povređena.

pokrivalice

Ilustracija | Foto: Miloš Perić

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić obišao je večeras u bolnici
bivšeg načelnika SUP-a u kosovskoj opštini Istok Momira Pantića koga je nepoznati napadač ranio u ruku pucajući na njegov automobil.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica je agenciji Beta potom rekao da je Momir Pantić "ranjen u klasičnoj sačekuši" i da je to dokaz da Srbi nisu bezbedni na Kosovu.

"Pantić živi kao raseljeno lice u Kraljevu i imao je nameru da se vrati u Osojane, gde ima oko 15 hektara zemlje, rekao je predsednik Opštine Kosovska Mitrovica i preneo svedočenje ranjenog Pantića da su ga tokom čitavog dana pratili nepoznati ljudi sa namerom da ga ubiju.

"Vozilo u kome se nalazio Pantić, usporilo je zbog krivine i nepreglednosti. U tom trenutku, on je video napadača u crnom kaputu sa fantomkom na glavi koji je ispalio iz pištolja više od pet metaka i na sreću samo je jedan pogodio Pantića u levu ruku i okrznuo mu nos", rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica.

Krstimir Pantić

Za Srbe nema mesta i da su nepoželjni na KiM: Krstimir Pantić | Foto: Saša Đorđević

Krstimir Pantić smatra da je pucanj u potencijalnog povratnika dokaz da za "Srbe nema mesta i da su nepoželjni na Kosovu i Metohiji".

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica je rekao i da sva priča o multietničkom i demokratskom Kosovu "pada u vodu zato što Albanci čine sve da iz Pokrajine odu svi Srbi koji sada tu žive ili nameravaju da se vrate u svoje sredine".

"Očekujem od komandanta Kfora da se bar izvini zbog skandala koji su vojnici počinili zato što nisu želeli da prevezu povredjenog Srbina do zdravstvene ustanove", rekao je Krstimir Pantić i dodao da napad pokazuje kakva je ta navodna sloboda kretanja i bezbednost Srba u pokrajini.

Povodom današnjeg ranjavanja Momira Pantića, koje se dogodilo u opštini

Istok, kada je na njega pucao maskirani napadač, Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije zahteva od međunarodnog prisustva u Pokrajini da se pronađu krivci za
taj incidenta, kao i svih ostalih, do sada počinjenih nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju Kancelarije navodi se da se od međunarodne zajednice, Unmika i Euleksa, zahteva da u skladu sa svojim mandatom pokažu da su zaista statusno neutralni i posvećeni pravu i da shodno tome pronađu odgovorne za ranjavanje
Pantića i saopšte njihova imena, kao i odgovorne za sva druga ubistva i pokušaje Srba.

To bi bio način da se započne proces vraćanja poverenja u međunarodnu zajednicu i prilika da se proterani Srbi vrate na svoja ognjišta na Kosovu i Metohiji, što pored ovakvih dešavanja gotovo da i nije moguće, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija vodi istragu o ranjavanju Pantića

Kosovska policija saopštila je večeras da traga za napadačem koji je danas popodne u kosovskoj opštini Istok ranio bivšeg načelnika Sekretarijata unutrašnjih
poslova u toj opštini Momira Pantića. Pantić je, kako je navedeno u kosovskoj policiji, ranjen kada je na njega iz automobila pucala nepoznata osoba. On je do marta 1999. bio načelnik SUP-a u opštini Istok, a sada živi u Kraljevu. U opštini Istok je bio u poseti. Pantić je operisan i nije životno ugrožen, potvrdili su ranije
agenciji Beta u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, gde je zbrinut.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP