Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

FILMSKA POTERA ZA RAZBOJNIKOM NAKON PLJAČKE POŠTE NA UMCI

Ranjeni pljačkaš hteo da izrešeta policajce!

Autor: M. Dudvarski | 09.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Pljačkaš Miloš F. (20) ranjen je juče ujutru kada ga je policija sustigla nakon pljačke pošte na Umci, odakle je sa dva svoja saučesnika odneo oko 80.000 dinara. Kako saznajemo, pljačkaši su naoružani automatskom puškom i pištoljima upali u poštu i počeli da viču: „Svi ruke gore, ovo je pljačka!“

Mesto zločina

Mesto zločina | Foto: Marko Metlaš

- Naterali su radnike, koji nisu pružali otpor, da im daju sav novac, nakon čega su istrčali i ušli u zelenu „tojotu“ i krenuli u pravcu Velike Moštanice. Ubrzo je policija mobilisala oko 15 automobila i počela poteru za pljačkašima - kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je pošta bila na meti pljačkaša jer nema nikakvo obezbeđenje niti ima video-nadzor, što umnogome olakšava posao razbojnicima.


Potera nije dugo trajala, kako navodi izvor „Alo!“, pa su razbojnici odlučili da skrenu sa glavnog puta i pokušaju kroz šumu da pobegnu u Rušanj.

Lopovi zaglibili u blatu kod Rušnja

Lopovi zaglibili u blatu kod Rušnja | Foto: Marko Metlaš

- Primećeno je da skreću i gotovo u suprotnom pravcu od svih policijskih vozila počinju da beže neki šumskim blatnjavim putem. Ipak, to nije zaustavilo policiju i potera je nastavljena, ali veoma kratko, jer se zeleno vozilo u kojem je bilo trojica pljačkaša zaglavilo u blatu. Oni su nekoliko sekundi šlajfovali u mestu - priča naš sagovornik.


On navodi da je to vozilo ubrzo opkoljeno, ali da hapšenje nije odmah počelo jer je Miloš, jedan od pljačkaša, stajao iza automobila sa automatskom puškom uperenom u policiju.

Svedok potere za pljačkašima

Svedok potere za pljačkašima | Foto: M. Metlaš

- Videlo se da dvojica razbojnika beže, a da im treći drži odstupnicu. Nakon više upozorenja da baci oružje i preda se, on to nije učinio. Samo je vikao“ „Nećete nas uhavatiti“. Ubrzo je jedan od policajaca ispalio prvo hitac u vazduh, a zatim je Miloša ranio u glavu kako ovaj ne bi imao priliku da uzvrati paljbu. Potera je nastavljena za dvojicom begunaca, a ranjenog je policija prebacila u Urgentni centar, gde mu je pružena medicinska pomoć i on se nalazi van životne opasnosti - istakao je izvor „Alo!“.


Umka

Umka | Foto: Marko Metlaš

Policija je nastavila poteru za dvojicom begunaca, za koje se sumnja da su se sklonili u neku kuću u blizini Rušnja. Koliko je zasad poznato, Miloš F. ima dosije u policiji, a uskor će biti utvrđeno ko su mu bili saučesnici.

Pljačkaši biraju slabo obezbeđene objekte

Kriminolozi ističu da razbojnici uglavnom biraju pošte sa slabijim obezbeđenjem ili one koje su zavučene i odakle je bekstvo lakše. Izbor pošte prema sumi novca koji ona poseduje ne igra ulogu u odabiru mete kod razbojnika jer, prema statistici, tokom saslušanja uhapšeni uglavnom kažu da ne znaju koliko novca ima u pošti koju nameravaju da opljačkaju i da znaju da novca „sigurno ima”, kao i da se zadovoljavaju bilo kojom sumom.

Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 09.03.2014 15:04h

    A onda je taj metak ispaljen u vazduh rikošetirao od meseca i pogodio pljačkaša u glavu . . .!

  • boby Vreme: 09.03.2014 17:18h

    Pogodjen u glavu,pa odvezen u urgentni,a lopov nije ni uspeo da zapuca na policiju.Cime je gadjan verovatno snajperom i 100% ima da prezivi.Da ne bude zabune,tog lopova mi nije zao i da je odma tu mrtav osto,al kako da vam pobegnu ova dvojica.?

  • alex Vreme: 09.03.2014 17:59h

    Blago tebi i tvom mozgu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP