Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHVAĆENI

Raskrinkano nekoliko
"fantomskih" preduzeća

Autor: Tanjug | 02.11.2012 - 11:21:00h | Komentara: 0

Policijski službenici PU u Smederevu otkrili su i presekli nelegalno poslovanje više "fantomskih" preduzeća, osnovanih u nekoliko gradova Srbije, saopštila je danas ta policijska uprava.

Uhapšeni su Zoran M. (52) iz Valjeva i Jovo Dj. (49) iz Loznice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Novac

Otkrivene nezakonite radnje firmi | Foto: Željko Šafar

Zoran M. je osumnjičen da je organizovao nelegalno poslovanje "fantomskih" preduzeća u cilju nezakonitog podizanja gotovog novca sa poslovnih računa.
Jovo Đ. je u tom lancu bio zadužen da, kao stvarni vlasnik i odgovorno lice tri preduzeća iz Velike Plane, Obrenovca i Beograda, postavi formalne vlasnike i odgovorna lica, dok je u stvari celokupno poslovanje vodio sam.

Postavljena lica su samo svojim potpisom overavala od njega već sačinjenu i pečatom overenu fiktivnu poslovnu dokumentaciju.

Novac

Optuženi uzeo milion dinara! | Foto: foter.com

Preko tih preduzeća lažno je fakturisao robu i usluge drugim preduzećima, a zatim na isti način sačinjavao kupoprodajne ugovore sa fizičkim licima i poljoprivrednim gazdinstvima o navodnoj kupovini robe i opreme.
Na osnovu takve dokumentacije podizao je gotov novac sa računa tih preduzeća u poslovnim bankama i davao ga na ruke Zoranu M., a za sebe zadržavao prethodno dogovorenu proviziju u iznosu od jedan ipo do tri odsto.
Tako je, za nepune dve godine, Zoranu M. pribavio protivpravnu imovinsku korist od 52 miliona dinara, a sebi od 1.608.465 dinara.
Osumnjičeni su, nakon isteka policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu koji im je odredio pritvor u trajanju do mesec dana, navodi se u policijskom saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP