Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UPRAVNIK ZATVORA NEZAKONITO SMENJEN JER JE UKAZAO NA KORUPCIJU

Raskrinkao sam
zatvorsku mafiju!

Autor: A. Medaković | 02.04.2013 - 21:13:00h | Komentara: 9

Bivši upravnik Kazneno-popravnog doma u Nišu Živorad Branković na svojoj je koži osetio da se borba protiv korupcije i kriminala u Srbiji ne isplati, jer ga je 2011. godine ministarka pravde Snežana Malović, protivzakonito smenila sa mesta upravnika i to pošto je obelodanio da vaspitači primaju mito, a stražari koriste zatvorenike za krađu državne imovine!

Podneo pet krivičnih prijava i pokrenuo 48 disciplinskih postupaka: Živorad Branković

Podneo pet krivičnih prijava i pokrenuo 48 disciplinskih postupaka: Živorad Branković | Foto: Beta

 Naime, Branković je, kako saznaje „Alo!“ sklonjen sa mesta upravnika samo nekoliko meseci nakon što je podneo pet krivičnih prijava za zloupotrebu službenog položaja i pokrenuo čak 48 disciplinskih postupaka protiv zaposlenih u ovoj ustanovi. Bivši upravnik KP u Nišu penzionisan je kako kaže „na prevaru“ i tvrdi da je posle skoro godinu i po dana, na sudu dokazao da je Ministarstvo pravde prekršilo zakon.

- Penzionisan sam odlukom bivše ministarke pravde Snežane Malović, koja nije bila potpisana, već je na papiru stajao njen faksimil, a rešenje mi je na prevaru uručeno dok sam bio na godišnjem odmoru. To je i jedan od razloga zbog kog je Upravni sud presudio u moju korist, jer svako rešenje, po zakonu, mora da bude svojeručno potpisano i obrazloženo - navodi Branković. On dodaje da je sklonjen iz niškog zatvora, jer je pokušao „da se razračuna sa zatvorskom mafijom“.

Bez odgovora iz Ministarstva pravde!

Iz Ministarstva pravde do zaključenja broja nismo dobili odgovor na pitanje zbog čega je Živorad Branković smenjen i da li će biti vraćen na staro radno mesto. Redakcija lista ostala je uskraćena i za odgovor da li je rešenje bivše ministarke Snežane Malović protivzakonito i šta će povodom toga da preduzmu. Javnost je ostala uskraćena i za izjavu bivše ministarke pravde Snežane Malović, koja nije odgovarala na pozive novinara.

- Pre mog dolaska, zaštitnik građana objavio je izveštaj u kome se navodi da osuđenici u KP Nišu umiru zbog nečovečnog ponašanja prema njima, da nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i da spavaju na podu. Upravo zbog ovakvih stvari, uveo sam nultu toleranciju za svaki oblik nezakonitog i neprofesionalnog rada, a posebno za korupciju i kriminal. Na površinu su isplivale mnoge stvari. Zatvorski vaspitač Dragan N. je uhapšen, jer je uzeo mito od rodbine jednog osuđenika u iznosu od 1.000 evra kako bi osuđenik imao posebne pogodnosti u zatvoru. Protiv jednog stražara podneta je krivična prijava, jer je terao osuđenike da mu pomažu u krađi zatvorskih ventilatora - nabraja Branković i dodaje da je „zatvorska mafija“ protiv koje se borio, nakon njegove smene pokušala da se razračuna sa kolegama koje su se sa njim borile protiv korupcije, a jedna od njih je i Valentina Krstić, koja je od Agencije za borbu protiv korupcije dobila status uzbunjivača. 

Poslednji komentari
  • Pravdoljub Vreme: 02.04.2013 22:49h

    Samo u Srbiji je izgleda normalno da se najpravedniji sklanjaju sa funkcija, a tamo gde pravdu treba da sprovode najbolji - postavljaju najgore, kako bi se uklopili u postojeći milje. Zato hrabro do konačne pobede nad kriminalom !

  • udruzenje SPAS Subotica Vreme: 02.04.2013 23:23h

    ...ili ce ovakvi profesionalci i patriote ,preciznije cuvari drzave morati da uzmu stvar u svoje ruke .....Da li ovakvi profesionalci treba da budu vraceni da spasavaju sto se spasti moze ? To je pitanje za novu vlast ...sta jos ceka ....

  • Optimist Vreme: 03.04.2013 00:45h

    Račun uvek dođe na naplatu, samo treba puno snage, vere i izdržati u borbi sa očigledno našom najvećom bolešću - korupcijom! Nisu oni uopšte ni pametni, ni jaki, ali ih ima mnogo i jedino što znaju da rade je parazitiranje ! Živorade, da nam je više ljudi kao što si ti , nama neka tamo Unija ne bi ni trebala. Srećno čišćenje !

  • dobri Vreme: 03.04.2013 06:30h

    Ako Vam je za utehu, bar ste moralni pobednik . Ostao je dokaz da ste u pravu i nada da ce nekad neko ceniti.

  • kopač kontejnera Vreme: 03.04.2013 07:53h

    Niko nikoga nije raskrinkao. Pogledajte samo vozni park "ključara" (komandira)... Oni to rade zadnjih 50 godina i to bez problema i radiće i dalje. I to se radi u svim apsanama

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP