Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIČE IZ POLICIJSKE STANICE

"Rat" izbio zbog pljeskavice!

Autor: Milan Dudvarski | 25.01.2015 - 07:50:00h | Komentara: 4

Mirno se biciklom probijao između mnogobrojnih Kineza do novobeogradske banke u Bloku 70. Lancem je za drvo zaključao bicikl, kako mu ga neko ne bi ukrao, a iz ranca izvukao „kratež“. Onesvestio je ostarelog čuvara i samo se nekoliko minuta zadržao u banci pre nego što je istrčao sa plenom od više hiljada evra.

Patrola

Uvek na oprezu: Novobeogradska patrola u redovnoj kontroli | Foto: A. Stanković

Došao je do bicikla, ali zbog panike i buke alarma nije mogao da se seti šifre na lancu. Kada je, ipak, uspeo da otključa bicikl i krene u bekstvo, novobeogradska policija ga je sustigla na samo 100 metara od banke i uhapsila sa celokupnim plenom.

- Ispostavilo se da je reč o studentu koji se kladio na fudbalske utakmice. Gubio je više nego što je dobijao, pa se zadužio kod zelenaša i nije imao da vrati novac. Pljačka mu je, kako je rekao, bila jedini način da se oslobodi duga. E sad je na robiji i neće skoro na slobodu - prisećaju se na kolegijumu u novobeogradskoj policiji.

Načelnik policije Novi Beograd Mileta Tomić kaže da može da bude zadovoljan učinkom u suzbijanju krivičnih dela, ali da uvek može bolje.
- Iako smo samo policijska stanica, mi pokrivamo teritoriju koja je u ravni, recimo, novosadske policije, a ne treba zaboraviti da su oni uprava, a ne stanica. Kod nas je najviše krivičnih dela, ali zato ih mi i najviše rešavamo. Kod nas su najveći hoteli, tržni centri, imamo 28 škola, 300 ugostiteljskih objekata, kafana, splavova... Sve to privlači počinioce krivičnih dela, ali kao i dobra povezanost Novog Beograda sa različitim putnim pravcima - kaže Tomić, dok sedi za stolom koji krase mnoge pravoslavne ikone, a ispred koga sedi čitav kolegijum sastavljen od iskusnih policajaca.

Ministar Stefanović prilikom posete stanici Novi Beograd

Ministar Stefanović prilikom posete stanici Novi Beograd

Žena u negližeu

Anegdota koja se prepričava u novobeogradskoj stanici je i ona kada je žena zvala policiju, vičući da ima veliki problem sa mužem. Dve patrole su stigle i trčeći se stepenicama popele na devet sprat jer nije radio lift. Policajci su zadihani zalupali na vrata koja je sva u suzama otvorila ta žena. Na prvi pogled nije imala povrede. Tek posle trećeg pitanja šta se dogodilo ona je odgovorila da ima problem sa mužem jer neće da ima sa njom seksualni odnos. Tek tada su policajci primetili da je ona u providnoj spavaćici ispod koje se vidi oskudan donji veš.

Goran Ivanović, šef novobeogradske kriminalističke policije, kaže da je zbog pojave velikih tržnih centara povećan i broj krađa koje, uglavnom, rade Bugari i Rumuni.

- Mi ih pohapsimo i oni dobiju naredbu da napuste zemlju. Međutim, policija ne dobije naredbu da mora da ih prebaci preko granice i oni, naravno, ne napuste Srbiju. I onda ih mi opet hapsimo, i tako ukrug. Kada je reč o narkoticima, imamo problem kao i svi. Srećom, nema velikih kriminalnih grupa, a ove manje uredno rasturamo, pa je tako bilo i hapšenje osumnjičenog koji je kamerama snimao čitav blok - navodi Ivanović.

Kolegijum novobeogradske policije se slaže da je veliki problem dužina rada ugostiteljskih objekata.

- Mi smo tražili da se skrati radno vreme. A evo radi čega: ispred popularnog mesta gde se prodaje brza hrana su se oko 3 ujutru posvađale dve pripite grupe mladića, i to oko toga ko će pre da kupi pljeskavice. Posle te tuče, počele su jurnjave po Novom Beogradu i na kraju se sve završilo jednim ubistvom. Vidite iz kakve banalnosti se desila tragedija - kažu u stanici i navode da su splavovi posebna priča jer se ne zna ko je vlasnik, pa su neki registrovani kao društvo ljubitelja ptica, a tamo trešti muzika i toči se alkohol.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • PAS S MASLOM Vreme: 25.01.2015 09:04h

    Koje lazi! Nema vas na puskomet. Desetak puta sam zvao zbog fizickog maltretiranja devojke u parku, trke automobila, lomljave flasa u ulazu od strane naduvanih likova, i NIGDE VAS NEMA. Posle 3-4 poziva se pojavite reda radi sat-dva kasnije, provozate se i odete kad prodje sve. Na uglu vas kolega pandur ima kiosk gde je uzasno bucno nocu, jer TATIN sin dovodi drustvo i bahanalisu. AKO uopste dodjete, prijateljski se ispricate sa kolegom i nikom nista. PLJUJEM na vase znacke!

  • Mile Vreme: 25.01.2015 13:25h

    Nezaboravite da nije samo Beograd, Srbija,da to i ne postane !

  • dralle Vreme: 25.01.2015 15:06h

    ... i navode da su splavovi posebna priča jer se ne zna ko je vlasnik, pa su neki registrovani kao društvo ljubitelja ptica, a tamo trešti muzika i toči se alkohol. Pa vi lepo katanac dok se ne utvrdi vlasnik.Pa kad se utvrdi - REBNEŠ GA POLUGODIŠNJOM ZARADOM, I više nikad problema. Ako se niko ne javi u roku 15 dana ili ruši ili na licitaciju !!!

  • clan biblioteke Vreme: 25.01.2015 15:48h

    Za sve kafane i restorane primeniti engleska i irska pravila: radnim danom do 11 casova(23) a subotom do 03 h ,zatecena lica sa picem posle ovog vremena kaznjavaju se 500 eur, a za nase bilobi dovoljno 5000 din. Na ovaj nacin zaustavili bi nocne alkoholicare koji voze i ubijaju sebe i druge.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP