Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPLJAČKANA GLUMICA JELENA ŽIGON (82)

Razbojnik me je umalo ugušio!

Autor: D. Ćuruvija | 15.02.2015 - 07:45:00h | Komentara: 1

Poznatu srpsku glumicu Jelenu Žigon (82), majku Ivane Žigon (47), napao je u subotu, oko 12, nepoznati razbojnik u njenoj kući u Kuršumlijskoj ulici na Senjaku i oteo joj novčanik, dokumenta i ordenje. Maskirani razbojnik je iskoristio priliku dok su vrata bila otvorena i nasrnuo je na glumicu.

Jelena Žigon

Jelena Žigon | Foto: Zoran Lončarević

- Napao me u hodniku i zapušio mi je usta rukom da ne bih mogla da zovem upomoć, gurnuo me u sobu i oborio na pod. Bio je masikaran, imao je kapu, šal preko lica i rukavice. Odveo me do komode i tražio da mu predam novac ili zlato, ali sam rekla da ništa od toga nemam, jer smo opljačkani pre dve godine, kada nam je u kuću provaljeno. Međutim, on me gurao i stezao za vrat, tako da sam na momente mislila da ću se ugušiti. Znao je moje ime i govorio mi: „Jelena, u redu je, neću vas ubiti“ - rekla je za naš list vidno potresena Jelena.


Jelena kaže da je razbojnik bio mlađi, krupne građe i da je bacao stvari iz fijoka u potrazi za dragocenostima.

- Pošto nije našao ništa vredno, uzeo je pasoš, novčanik, nešto novca što imam. Nije mi jasno zbog čega je uzeo pasoš. Žao mi je što je uzeo ordenje mog pokojnog dede Mira Martinovića, koji je bio predsednik vlade Crne Gore. Na kraju je otišao i zaključao me u sobi, pa sam lupala na vrata kako bi dozvala ćerku Ivanu, koja živi na gornjem spratu kuće - izjavila je za „Alo!“ Jelena Žigon.

Ništa nije primetila: Ivana Žigon

Ništa nije primetila: Ivana Žigon | Foto: Miloš Perić

Ona kaže da njena ćerka Ivana, koja sa sinom stanuje na prvom spratu nije ništa čula, tek kada je lopov zaključao u sobu, čula je dozivanje i zapomaganje.

- Odmah su obavestile policiju i pozvale Hitnu pomoć. U šoku sam i imam modrice. Dobila sam injekciju, pa se sada osećam malo bolje. Nije mi jasno što su hteli da ukradu, kada su videli i da je kuća u lošijem izdanju i da je oronula fasada. Nemaju oni šta od nas da ukradu - kaže glumica koja živi u Beogradu.
 

Igrala u mnogim filmovima
Jelena Jovanović Žigon je rođena 3. novembra 1933. godine u Beogradu. Ona je supruga pokojnog glumca Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon. Poznata je po ulogama u mnogim našim filmovima i serijama, među kojima je i “Žikina dinastija”, “Poslednji krug u Monci”, “Grlom u jagode” i”Ravna gora”.

Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 15.02.2015 12:40h

    Kakva smo mi zemlja sačuvaj bože! Kad napadnu nekog tajkuna onda na lice mesta izlaze ministri i svi mogući faktori i problem se stavlja iznad svega, a ovako kad napadnu gospođu Jelenu koja je pre svega dama u godinama i veliki umetnik niko se ne oglašava, ej Srbijo kud li ćeš ?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP