Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DA LI SU ONI PRETUKLI I ŠUVAKOVA?

Razotkrivena banda batinaša koja je pretukla dekana FPN za 200 evra!

Autor: Alo.rs | 28.05.2015 - 11:22:00h | Komentara: 0

Policija je identifikovala grupu mladića koja je organizovano, uglavnom po Beogradu, za novac premlaćivala ljude.

Hapšenje | Foto: Profimedia

Identifikovano četvoro članova bande | Foto: Profimedia

Policija sata traga za čovekom koji ih organizuje i plaća 200 do 300 evra po žrtvi.

Na meti batinaša do sada su se našli dekan Fakulteta političkih nauka FPN Ilija Vujačić, kao i dve bliske saradnice kontroverznih biznismena.

Prema nekim saznanjima, ova banda ima šest članova, a do sada je identifikovano njih četvoro. Radi se o B. M. (20), njegovom bratu V. M. (21), N. R. (22) i U. M. (21).

Međutim, ni u policiji ni kod tužioca ništa nisu priznali.

– Odbijaju da kažu zašto su, recimo, pretili dvema ženama i tukli ih. Ne zna se motiv, niti ko ih je angažovao da to urade. Ćute kao zaliveni. Sve negiraju, iako su dokazi protiv njih jaki, kaže za “Novosti” izvor blizak istrazi.

Policija do skoro nije imala saznanja da se radi o dobro organizovanoj ekipi batinaša. Priča sa ulice je dospela do njih i operativci su započeli istragu.

Ilija Vujačić žrtva huligana

Ilija Vujačić žrtva huligana | Foto: Oliver Bunić

Prvo je rasvetljen napad od septembra prošle godine kada su napali saradnicu jednog biznismena, a u oktobru se kao žrtva našla još jedna žena. Ona je u Srbiji bila desna ruka čoveka koji ima razrađene poslove u regionu.

– Obe žene su zadobile povrede i ništa ih nije povezivalo osim što su obe saradnice biznismena. Istraživali smo da li je reč o ljubavnim motivima, da li su se nekome zamerile, ali ništa nije dalo rezultata. Bilo je i indicije da su napadi na njih ustvari poruke njihovim šefovima, priča izvor iz istrage.

Nakon toga, u novembru prošle godine, napadnut je dekan FPN profesor Vujačić u blizini zgrade u kojoj stanuje.

Dvojica napadača su na njega nasrnula palicama i naneli mu lakše telesne povrede. Nakon toga su pobegli, a u automobilu ih je čekao saučesnik.

Odmah je postalo jasno da se radi o istoj grupi jer su se i prethodna dva napada dogodila na ulazima gde žrtve stanuju. Nakon nekoliko dana voždovačka policija uspekla je da identifikuje napadače na profesora FPN. Tada su uhapšena dvojica od trojice napadača.

– Privedeni su V. M. i U. M., jer se sumnjalo da su oni prebili profesora. Osumnjičeni su za nasilničko ponašanje. Profesor je dva meseca pre toga dobijao pretnje da podnese ostavku. Uhapšena dvojica, međutim, odbila su da kažu ko ih je angažovao da napadnu Vujačića.

Daljom istragom došlo se do drugara uhapšenih momaka, a saznalo se i da su učestvovali u napadima na žene. Početkom aprila uhapšena su dvojica osumnjičenih. Privedeni su B. M. i N. R. zbog ugrožavanja sigurnosti i nanošenja telesnih povreda ženama.

Početkom ovog meseca napadnut je i pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov. Njega su pretukli metalnim štanglama ispred kuće u beogradskom naselju Stepa Stepanović. Ovaj napad se još rasvetljava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP