Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODREĐEN MU JE PRITVOR

Revolveraš koji je pola sata terorisao Podgoricu: Kajem se, krivo je pivo

Autor: Vijesti | 05.05.2013 - 18:12:00h | Komentara: 0

Podgoričaninu Filipu Baboviću (22) određen je pritvor zbog sumnje da je u petak u centru Podgorice priredio filmsku dramu dok je pijan pucao nasumice iz pištolja, zapalio automobil i vulkanizersku radnju, a potom pretio da će se ubiti. On je samo dan ranije izašao iz zatvora u Spužu, u kome je izdržao kaznu od 40 dana zbog kafanske tuče.

pokrivalice

Babović: Kajem se, krivo je pivo! | Foto ilustracija: Shutterstock

Babovićev branilac, advokat Hamid Ganjola potvrdio je ''Vijestima'' da se mladić pred tužiocem setio samo nekih detalja, pokušavajući da objasni da je sve ''kriv alkohol''.
- On se setio nekih detalja od petka, ali ne i svega. Ispričao je da je nakon izlaska iz zatvora popio nekoliko flaša piva, nakon čega je izgubio razum - ispričao je advokat Ganjola. Babović se nakon trežnjenja u policiji i razgovora sa psihijatrom kajao zbog svega što je uradio.
- Kad popijem i čep alkohola, potpuno poludim i postajem agresivan. Kajem se zbog svega - tvrdio je Babović pred tužiocem.
On je dodao da nije planirao napad i da nije imao nameru da na ovakav način skrene pažnju na sebe. Babović je negirao da je repetirao, a još manje povukao obarač na pištolju dok je cev oružja držao uperenu u glavu službenika Ministarstva spoljnih poslova Dragana Đukanovića, koji se ni kriv ni dužan našao na meti divljačkog poduhvata.
Osumnjičeni je tvrdio da ni na trenutak nije pomislio da puca na njega, jer da je to hteo, to bi i uradio pošto je imao jedan metak u cevi dok je Đukanović pod prisilom klečao ispred njega. Tužilaštvo će narednih dana uzeti izjave od najmanje desetak svedoka drame u centru Podgorice, a njihovi iskazi koje su dali u policiji ne slažu se sa Babovićevom verzijom događaja.


Psovao i vređao Đukanovića, pa mu držao pištolj uz glavu
Više očevidaca tvrdilo je da je Babović prvo psovao, vređao Đukanovića koji je ispred vulkanizerske radnje ''Centar'' u petak oko 10 sati dovezao službeni ''pežo 407'' kako bi balansirao gume. Oni su takođe tvrdili da je Babović, koji je odranije poznat po netrpeljivosti prema policiji, pomislio da je Đukanović policijski službenik , zbog čega mu se obratio rečima: ''A, policajac, voziš službeni auto na praznik?''.
Kada mu je Đukanović rekao da gleda svoja posla, mladić je izvadio pištolj, a potom je, vitlajući oružjem, naterao Đukanovića da klekne ispred njega, nakon čega mu je cev pištolja nekoliko minuta držao tik iznad glave. Jedni tvrde da je Babović tada samo repetirao pištolj, dok drugi svedoci iz vulkanizerske radnje navode da je on čak i pucao, ali da se metak, srećom, zaglavio u cevi pištolja.
Žrtva je taj trenutak iskoristila da pobegne između zgrada i pozove pomoć, nakon čega je Babović otrčao do kuće kako bi dopunio municiju. Kada se naoružan vratio ispred vulkanizerske radnje, Babović je dohvatio bidon sa gorivom i mašću, polio službeni “pežo”, a potom zapalio automobil, od koga je izgoreo čitav auto-servis. Potom je, držeći pištolj visoko iznad glave, krenuo da puca uvis, izašao na magistralu i polako zaustavljao automobile, plašio vozače i sejao strah...


Divljanje od pola sata
Najmanje desetak minuta, kako su tvrdili svedoci, Babović je pucao i pretio da će se ubiti, a zaustavljen je na raskrsnici ispred butika ''Nikolas'', kada su mu u susret došla četvorica policajaca. Oni su tvrdili da je, dok su se krili iza kontejnera, Babović pucao i iznad njihovih glava, odbijao da se preda i da nije reagovao na molbe brata da se smiri i spusti pištolj. Verovatno izmoren polusatnim divljanjem 22-godišnjak se predao dok mu je prijateljskim tonom, polako prilazio policajac Vlatko Zečević.
- Svi smo odahnuli kada mu je predao pištolj - ispričali su policajci, koji su opkolili kvart, upozoravali građane da ne izlaze i evakuisali nekoliko stanova.
Drama u Podgorici, srećom, nije imala povređenih, ali je Babović napravio veliku materijalnu štetu - tokom požara potpuno je uništen Vladin ''pežo'', a izgorelo je i gotovo sve vredno u vulkanizerskoj radnji ''Centar''.

Dve krivične prijave, a robijao samo zbog jedne tuče

I pored toga što je u proteklih nekoliko godina policija po službenoj dužnosti podnela čak dve krivične i nekoliko prekršajnih prijava zbog napada na službeno lice, Filip Babović je robijao samo zbog nedavne tuče u jednom podgoričkom pabu. Kao pripadnik navijačke grupe “Varvari” nekoliko puta sukobio se sa policijom, a u Spužu je bio zatvoren jer je pijan lomio inventar u pabu, vređao vlasnika koga je povredio flašom i pretio kuhinjskim nožem. Takođe Babović je pre nekoliko godina na jednoj svadbi napravio incident, kada je flašama gađao goste, a potom se sukobio sa policijom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP