Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BIZARNO SAMOUBISTVO U BEOGRADU DO SADA NEZABELEŽENO U SVETU

Ritualna smrt sestara u bazenu na naduvavanje!

Autor: B. Jelovac - E. Sadiku | 25.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Sestre Ljiljana P. (54) i Branislava P. (46), koje su oduzele sebi život tako što su se nagutale tableta i potom legle u napunjen gumeni bazen u svom stanu na Karaburmi, ni u oproštajnom pismu koje su ostavile nisu objasnile šta ih je nagnalo na ovaj bizarni čin.

Odnošenje  tela sestara

Odnošenje tela sestara | Foto: Masanori Jošida

Kako „Alo!“ saznaje, u pismu koje su adresirale na svoju sestru iz Smedereva kratko su napisale: „Ovo je naš lični čin. Molimo te da nas sahraniš pored naših voljenih roditelja.“


Beživotna tela pronađena su u sredu uveče u stanu u ulici Patrisa Lumumbe, ali se pretpostavlja da su se ubile još 5. oktobra, kada su ih komšije poslednji put videle.

- I u pismu je napisan datum 5. oktobar. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da su naduvale bazen, postavile ga u spavaću sobu, zatim popile više „bensedina“, čijih je 10 kutija nađeno u stanu, i na kraju legle u bazen, i to potpuno obučene. Prema nepotvrđenim informacijama, kako bi osigurale svoju smrt, sestre su i isekle vene. Mlađa je na sebi imala pidžamu, dok je starija preko pidžame imala i bade mantil. Pored bazena su bile uredno složene kućne papuče, dok su na stočiću stajale četiri prazne čaše i pored njih pismo - kaže naš izvor blizak istrazi.

Smrad se i dalje  širi iz stana na  Karaburmi

Smrad se i dalje širi iz stana na Karaburmi | Foto: Rajko Ristić

Beživotna tela koja su stajala 17 dana u vodi nadula su se, te je prizor otkriven u stanu bio jeziv jer su tela bila u fazi raspadanja. Tela su se bukvalno otvorila, a unutrašnji organi su se razlili po bazenu.

- Danima se osećao neprijatan miris u ulazu, ali sam mislila da dopire iz svetlarnika, koji je pun golubova. Unajmila sam ljude da to očiste, ali je smrad ostao. Kada se požalila i prva komšinica sestara, a vlasnik stana ispod njihovog prijavio da mu sa sveže omalterisanog plafona curi voda, otišli smo do njih. Pozvali smo policiju, koja je i sama unutra morala da uđe sa zaštitnim maskama - priča Minka Jovanović, predsednica kućnog saveta.

Šta je bio motiv samoubistva za sada niko ne može da kaže jer se sestre nisu ni sa kim družile. Dugo su čuvale svoje stare i bolesne roditelje, a nakon njihove smrti gotovo da su se povukle iz spoljnog sveta. Za razliku od Ljiljane, koja se nikada nije udavala, Brankica, koja je bila razvedena, u poslednje vreme je bila u vezi sa izvesnim muškarcem, ali joj je, međutim, starija sestra tu vezu zabranjivala.

Zgrada u kojoj su se  sestre ubile „bensedinima“

Zgrada u kojoj su se sestre ubile „bensedinima“ | Foto: Rajko Ristić

Način samoubistva dve nesrećne sestre zbunio je čak i stručnjake.
- Mogu slobodno reći da u Srbiji ovakav način samoubistva do sada nije zabeležen, u stvari, ništa se slično nije dogodilo ni u svetu. Što se tiče motiva, verovatno je reč o otuđenju i osećanju neprihvaćenosti u društvu, zbog čega im se učinilo da nema drugog izlaza. Omamljivanje tabletama je bilo potrebno radi sprečavanja mogućeg pokajanja kod jedne ili druge i odustajanja od zamisli, imajući na umu da njima dvema to već jednom nije uspelo. Što se tiče bazena, to liči na nešto poluritualno, ali ne vidim nikakvu simboliku u tome - kaže kriminolog Zlatko Nikolić.

Dva puta pokušale da se ubiju
Prema rečima komšija, između sestara je postojala čudna, čak patološka veza.
- Otkad su im roditelji umrli, Ljiljana nikada nije dozvoljavala Brankici da se sama kreće, već su u šetnju odlazile isključivo zajedno i sve su radile onako kako je Ljiljana odlučivala. U poslednjih nekoliko godina, pokušale su dva puta da se ubiju. Jednom su uspele same da otvore vrata policiji i slažu da je sve u redu, a drugi put su iznete iz stana na nosilima zbog trovanja tabletama - pričaju komšije.

Poslednji komentari
  • kaja Vreme: 25.10.2013 12:12h

    ma kakvi ritualne ,zene su slusale govor vucica i posle toga presudile sebi.bice toga sve vise.sve dok se vucic ne preseliu velike trnovce i odande vodi drzavu a i neda turcima kosovo,ili bar velike trnovce !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP