Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

Rođaci identifikovali i preuzeli tela ubijenih u Velikoj Ivanči

Autor: Blic | 11.04.2013 - 16:23:00h | Komentara: 0

Tela 13 meštana Velike Ivanče, koji su ubijeni u masakru u utorak, preuzeli su rođaci iz kapele u Deligradskoj ulici. Nakon identifikovanja, tela Olge i Velimira Mijailovića, Branka i Dobrile Bogdanović odvezena su u Veliku Ivanču gde će biti izložena u porodičnim kućama, a tela ostalih žrtava prevezena su u gradsku kapelu na Novom groblju.

Sahrana

Tela 13 mrtvih preuzeli su rođaci iz kapele u Deligradskoj ulici  | Foto: Oksana Krutenjuk

Ispred kapele u Deligradskoj ulici danas je bio muk. Rođaci nastradalih u masakru, organizovanim prevozom došli su u Beograd kako bi identifikovali žrtve, koje su nakon toga nemim pogledom ispratili.


- Šta da vam kažem. Sve je već rečeno. Svi oni su bili dobri ljudi, i on je bio dobar čovek, verovatno mu je nešto kvrcnulo u glavi - rekao je Dragan Stanojević, zet Olge Mijailović.
Sinovac ubice Ljubiše Bogdanovića, koji je danas preminuo u Kliničkom centru, stajao je skrhan od bola za bratom Brankom, Ljubišinim sinom, i bakom Dobrilom.

Tela 13 mrtvih

Ispred kapele je bio muk | Foto: Oksana Krutenjuk

- Došao sam da preuzmem tela. Vozimo ih odmah u porodičnu kuću, u kojoj će porodica i prijatelji izjavljivati saučešće do sahrane, koja će biti sutra u 13 časova na lokalnom groblju. Niko ne može da veruje da se ovo desilo, oni su zaista bili porodica za primer. O Ljubiši imam dve slike u glavi, jedna je od pre, a druga je ovo sad - rekao je Dragan Bogdanović.

On je dodao kako se jutros čuo sa Slavicom, Ljubišinom ćerkom koja mu je rekla da je njena majka Javorka za sad stabilno.


- Ne verujem da Javorka uopšte zna šta se sve desilo, kao i što ne zna za svog sina da je mrtav. Bane je bio super dečko, bio je neoženjen, ali one priče oko žena, i kako se stric na njega ljutio zbog toga su gluposti. Možda mu je nekada u šali govorio da se oženi, ali to je sve bilo u granicama normale - tužno priča Bogdanović.
 

Ljubinku i Miloša Ješića danas su identifikovali Milošev stric Janko Ješić, i zet Borislav Ranđić.

Tela 13 mrtvih

 Povorka će sutra krenuti sa Novog groblja | Foto: Oksana Krutenjuk

- Strašno je sve ovo. Jedva sam uspeo da prepoznam Miloša i Ljubinku, jer su im lica potpuno izobličena. Rana se ne vidi nigde, ali to je strašno. Prepoznali smo neke slične crte samo - kaže Ranđić.

Po tela Despotovića došli su Mikajlov brat Sreten i zet Toma, Stekiće su preuzeli Draganin sin Aleksandar i zet Vlada.
 

Sutra u 8.15 časova povorka će krenuti sa Novog groblja, preko Bubanj potoka do Velike Ivanče, gde će od 10 časova kovčezi sa 13 tela biti položeni ispred seoske crkve, a opelo će služiti vladika šumadijski Jovan.

Sahrana će se obaviti sutra na lokalnom groblju u 13 sati.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP