Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBICA IZ KORISTOLJUBLJA!

Rođake iskasapio, pa zapalio benzinom!

Autor: Danica Ćuruvija | 23.03.2013 - 21:42:00h | Komentara: 2

„Ništa ne brinite“, poručio je Damir Crnjani (27) rodbini u sudnici nakon što mu je Kantonalni sud u Sarajevu, izrekao 33 godine zatvora za svirepo ubistvo svoje tetke Gordane (43), sestre Zorice (21) i teče Zorana (49) Sitarice, u noći između 14. i 15. jula 2007, u Vodovodskoj ulici 50 u beogradskom naselju Žarkovo. Prilikom čitanja presude Crnjani nije pokazivao nikakve emocije, a tokom suđenja tvrdio je da nije počinio zločin.

Unakažena tela bračnog para Sitarica i njihove ćerke Zorice nađena su 15. jula 2007. oko 11 sati u njihovoj kući u Vodovodskoj ulici 50 u Žarkovu. U trenutku kada su komšije ušle u kuću porodice Sitarica, njihova tela koja je ubica izmasakrirao sekirom i zapalio benzinom, još su gorela!

Damir Crnjani

Damir Crnjani

Majka i ćerka ležale su u hodniku, u lokvi krvi, dok je Zoran s kesom na glavi bio na podu dnevne sobe. Ubica je posle zločina je pobegao Sitaričinim automobilom „opel astra karavan“, koji je bio parkiran u dvorištu.
Stravičan zločin otkrile su komšije koje ih tog jutra nisu videle, a da se nešto čudno dešava u domu porodice Sitarica, bilo je jasno na osnovu dim koji je izlazio iz kuće i laveža pasa.

Kuća porodice Sitarica

Kuća porodice Sitarica | Foto: Boško Karanović

Operativna saznanja policije, naročito posle razgovora sa bliskim članovima porodice Sitarica, ukazivala su na Damira kao mogućeg počinioca. I materijalni dokazi pronađeni u automobilu „astra“, ali i u kući, ukazivali su na njega kao počinioca.
Utvrđeno je da je Crnjani sekirom koju je pronašao u hodniku kuće, najpre napao Gordanu. Besomučno ju je udarao oštricom po glavi i grudnom košu zadavši joj 12 rana. Njenog supruga Zorana (49), koji je bio u kući, iskasapio je sa 22 udarca sekirom po glavi i telu!

Nakon toga, izvršio je pretres kuće u kojoj je pronašao 4.700 evra, 1.500 švajcarskih franaka, tri foto-aparata, četiri mobilna telefona, ručni sat i još neke dragocenosti.
Da bi ućutkao nezgodnog svedoka, Crnjani je odlučio da ubije i sestru od tetke Zoricu, koja je bila obaveštena da će on u Beograd doći na neki koncert. Kada se nesrećna devojka koja je tih dana došla iz Švajacarske na odmor pojavila u kući, 20 puta ju je udario sekirom!

Monstrum isprva negirao optužbe: Damir Crnjani

Monstrum isprva negirao optužbe: Damir Crnjani | Foto: MUP

Nije se pokajao!
Sudija je ukazala na brutalnost ubistava i hladnokrvno ponašanje okrivljenog: „Na strani optužbe suviše je okolnosti da bi se one mogle pripisati slučajnosti - odlazak optuženog u Beograd u vreme krivičnog dela, njegov neodlazak na koncert iako je to najavio, naprasni povratak u Sarajevo taksijem, rastrošnost optuženog kada se vratio, kupovina automobila i ostalih skupih stvari koje je krio od roditelja. Svi dokazi upućuju na to da je zaista počinio krivično delo”.

Potom je zapalio tela, a s mesta zločina odvezao se Zoranovim automobilom. Vozilo je ostavio na kraju Vodovodske ulice i otišao peške do obližnje autobuske stanice. Posle nekog vremena vratio se u Sarajevo i od ukradenog novca kupio BMW-a i još neke dragocenosti.
Policiji koja ga je pratila, postao je sumnjiv zbog rasipanja novca. On je 26. jula 2007., uhapšen u Sarajevu, gde je na parkingu u naselju Otoka pronađen BMW koji je kupio ukradenim novcem.

Crnjani je 7. oktobra 2010. u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na 33 godine zatvora zbog brutalnog ubistva svojih rođaka. Sudija Dalida Burzić istakla je da Crnjani bračni par Sitarica ubio iz koristoljublja, dok je njihovu kćerku Zoricu usmrtio da bi prikrio zločin. Ona je naglasila i da je Crnjani svesno počinio zločin.

Bračni par Sitarica je bio poznat u Beogradu po zbrinjavaju pasa lutalica. Prethodno su godinama živeli kao podstanari na Banovom brdu, a Zoran koji je radio u IMT-u, bio je u invalidskoj penziji.
Neko vreme su držali i parfimeriju, ali su je zatvorili. Oboje su bili penzioneri i skromnih prihoda, ali su sav svoj novac izdvajali za udomljavanje i lečenje životinja.

Čvrsti dokazi

Sud je imao vrlo tešku dilemu. Na jednoj strani bila je činjenica da je optuženi mladić imao 21 godinu kada je počinio ovaj zločin, da je bio neosuđivan, da je poticao iz sređene porodice, da je mentalno zdrav i da su žrtve članovi njegove bliske porodice. Na drugoj strani su čvrsti dokazi tužilaštva da je zaista učinio taj zločin - rekla je Dalida Burzić i napomenula da sudsko veće donelo odluku na osnovu dokaza.


(NASTAVIĆE SE)
Poslednji komentari
  • Nemanja Vreme: 24.03.2013 10:49h

    "Sud je imao vrlo tešku dilemu. Na jednoj strani bila je činjenica da je optuženi mladić imao 21 godinu kada je počinio ovaj zločin, da je bio neosuđivan, da je poticao iz sređene porodice, da je mentalno zdrav i da su žrtve članovi njegove bliske porodice" - obesiti bez milosti !!!

  • Slavko Vreme: 24.03.2013 10:59h

    Kao laiku, nešto mi se ovde ne slaže: Bivši radnik IMT-a, bivsi podstanar, u potpunosti nesposoban za rad, sa suprugom živi u kuci o kakvoj radnička porodica u kojoj rade 4 člana, mogu samo da sanjaju. Kćerka od 21 godinu, živi u Švajcarskoj i dolazi na odmor. Uz put, porodica je u Beogradu poznata po udomljavanju i lečenju pasa lutalica i "svu svoju skoromnu penziju" odvajaju za njih. Uz put imaju, ta takve prilike, ne malu ušteđevinu i po prilici, dobar auto. Šta ovde ne valja???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP