Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŽANDARM ALEKSANDAR KRSTIĆ IZ KRALJEVA OSUĐEN NA 40 GODINA

„Rodi ti dete, pa nek i njega spale kao moje!“

Autor: N. Božović | 14.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Za ubistvo i spaljivanje Aleksandra Nedeljkovića i Srđana Tomića, žandarm Aleksandar Krstić osuđen je na 40 godina zatvora, dok su njegovi pomagači Goran Dabić i Ivana Radivojević dobili sedam godina i 10 meseca, odnosno dve i po godine, a njoj je sud ukinuo i pritvor.

Aleksandar  Krstić

Aleksandar Krstić

Rodbina ubijenog Srđana Tomića uzvikivala je u sudnici Višeg suda u Kraljevu reči ogorčenosti „Okrenite se i pogledajte nas“, „Malo ti je to, Krstiću“. Razlog su male kazne koje su dobili pomagači i najavljeno je podnošenje žalbe Apelacionom sudu.


- Ivani želim, i ponavljam, da dobije sina kao ja, koji će da doživi istu sudbinu kao moj Srđan - rekla je u plaču majka Koviljka Jovičić.

Ivana  Radivojević

Ivana Radivojević

- Ovo je stvarno bruka za sudstvo i naše društvo. Jedan čovek koji je zapalio dva tela i znao je za ubistvo da dobije samo sedam godina. Obrazložili su završnoj reči da je Dabić mlad čovek. Pa i moj Srđan je bio mlad, pa su ga ubili bez ikakvog razloga i zapalili ovi monstrumi – priča besan i ljut Milisav Tomić, dodajući da će Švajcarska da tuži Srbiju, jer je Srđan bio njihov državljanin, kako ovakvi sudovi više ne bi mogli nikoga da omalovažavaju.

Sudija Miroljub Vujović rekao je da u slučaju Aleksandra Krstića nije bilo ništa sporno, jer je on priznao učinjena dela i da manje od maksimalne kazne od 40 godina zatvora i nije mogao da dobije. Vujović je rekao da nije dokazano da su Dabić i Radivojevićeva učinili krivična dela teško ubistvo, jer su sve njihove radnje nastupile nakon toga.

- Dabić je pomagao posle ubistva da se sakriju i unište tragove - rekao je sudija.
On je dodao da Ivanu Radivojević sud nije mogao da proglasi krivom, kao kod Dabića, iako je slično delo u pitanju, jer prema zakonu, za to delo, jedan broj srodnika-počinioca može da dobije maksimalno tri godine zatvora. Tako da je Dabić dobio sedam godina i 10 meseci, a Radivojevićeva dve i po godine uz ukidanje pritvora.

Srđan  Tomić

Srđan Tomić
- Sličan zločin nije zapamćen u sudskom pravosuđu. Sramno je da su Dabić i Radivojevićeva dobili ovako male kazne, jer su u svemu učestvovali sa Krstićem, što je i dokazano u sudskom postupku. Isti sud prošle godine za ubistvo Slaviše Simića iz Vrnjačke Banje, ubicu i pomagače osudio je na po 35 godina zatvora - rekao je Milovan Stojanović, punomoćnik porodice ubijenog Tomića, najavljujući žalbu Apelacionom sudu.

Aleksandar  Nedeljković

Aleksandar Nedeljković

Tužilac Irina Radulović, zatražila je kazne od 30 do 40 godina za prvooptuženog Krstića i drugooptuženog Gorana Dabića, dok je za Krstićevu nevenčanu suprugu Ivanu Radivojević, koja se tereti da je pomagala u izvršenju zločina, zatražila kaznu od najmanje 10 godina.

Predrag Milutinović, branilac Aleksandra Krstića, rekao je da odbrana ostaje pri stavu da su pobude zbog kojih je krivično delo učinjeno, motivisane zelenašenjem od strane oštećenog Nedeljkovića.
Poslednji komentari
  • Jasna Vreme: 14.03.2014 08:36h

    Odakle ovoj drzavi ideja da policajci i zandarmi i sluzbenici uopste mogu da budu osobe koje su istetovirane i to jos na ovaklav nacin. Pa ovom coveku se po tome vidi kakav je profil licnosti.

  • ROdos Vreme: 14.03.2014 12:46h

    Ko danas tetovira najvece svetinje. Sve kriminalci i zveri, a kada pogledas tetovaze najveci vernik...

  • ljuba Vreme: 14.03.2014 17:34h

    po tetovazama se vidi o kakvom se osobi radi, i takvom dati poso u zandarmeriji ? ti koji odlucuju da takve zaposle treba da snose deo posledice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP