Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MALOLETNA DELIKVENCIJA

Roditelji dece bandita mesecima pod istragom

Autor: I. Milićević | 06.12.2014 - 13:05:00h | Komentara: 1

Kata Nikolić (38) i Đura Niko (43), roditelji maloletnih dečaka razbojnika, saslušani su juče u Drugom osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično delo zapostavljanja i zlostavljanja maloletnika.

Roditelji se terete da  su terali dečake da  kradu i pljačkaju

Roditelji se terete da su terali dečake da kradu i pljačkaju | Foto: youtube

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, postupak koji je pokrenut još pre sedam meseci nije okončan, već je sve ovo vreme išao redovnim putem. U međuvremenu, dvojica maloletnih delinkvenata nastavili su da terorišu prestonicu, a među njihovim žrtvama je i poznati novinar i pisac za decu Raša Popov. Zahvaljujući tom slučaju, ovi zapušteni dečaci su dospeli u žižu javnosti.


Zbog novonastalih okolnosti i sumnje da su ponovili krivična dela, roditelji dečaka su prekjuče ponovo uhapšeni i sprovedeni u nadležno tužilaštvo na saslušanje.

- Oni su sve vreme negirali krivicu da su maloletne sinove primoravali da pljačkaju starije sugrađane, već su sve vreme ponavljali da žive u teškim i nehigijenskim uslovima i da nemaju novca za izdržavanje dece - rekao je za „Alo!“ izvor upoznat sa istragom.

Sudija za prethodni postupak im je nakon saslušanja odredio pritvor od mesec dana, a u daljem toku istrage biće saslušani svedoci.

Policija je utvrdila da, pored dvojice maloletnih razbojnika, Niko i Nikolićeva imaju još petoro dece, od kojih najmlađe ima svega godinu dana i nikada nije upisano u matičnu knjigu rođenih. Deca su pronađena u divljem naselju u Rakovici, u barakama kod rođaka, a o njima su brigu preuzeli centri za socijalni rad.

Kako „Alo!“ saznaje, sumnje policije da su deca žrtve svojih roditelja, koji ih svesno guraju u kriminal, potvrdile su i komšije uhapšenog para. Oni su navodno potvrdili da je Đura Niko tukao dvojicu svojih sinova i terao ih da pljačkaju starije sugrađane. Deca su se potom nalazila sa ocem i davala mu sve što su prethodno otela. U slučajevima kada bi se vraćali praznih ruku, otac ih je krvnički tukao i primoravao da pljačkaju ponovo.
Poslednji komentari
  • Franja Pavlov Vreme: 07.12.2014 00:50h

    Ako je tako i sugurno tako onda ih trba kaniti i to primerno ali treba dokazati sto se dece tice treba ih naci i njihove odgovore proceniti i tacno utvrditi istinitost jer postoji garantovani dokaz za to a to je da su deca odgajana bez truncice ljubavi i to je ono sto decu ostavlja bezosecajnosti i vise nikada necebiti dusevno zdrava.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP