Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SREĆA

Roditelji mališana iz Obrenovca: Bebu smo iz bujice izbavili u koferu!

Autor: Kurir | 25.05.2014 - 09:36:00h | Komentara: 0

Todor Đorđević je veoma srećan dečak koji je morao osmehom da kupi spasioce da ga izvuku iz vodene bujice koja je zadesila Obrenovac. Šestomesečnog dečaka i njegove roditeljie zadesila je poplava 16. maja u selu Rvat, gde je porodica otišla u posetu dečakovoj baki.

Obrenovac Foto: Aleksandar Stanković

Ilustracija / Foto: Aleksandar Stanković

Prvobitno, spasioci su odbili da u čamac ubace auto-sedište u kojem se Todor nalazio, jer su pomislili da je kofer.

- Spremili smo bili dve torbe da ih ponesemo sa sobom, ali spasioci iz Gorske službe spasavanja su nam rekli da ne mogu da ih uzmu da bi više ljudi stalo u čamac. Kad sam im pružio auto-sedište za bebe u kojem je bio Todor, spasioci su ponovili: “Kofer ne može, nema mesta ni za ljude!”- Ma kakav kofer, to je moja beba - rekao sam. Uzeli su nosiljku, podigli ćebe i videli Todora, koji se u tom trenutku nasmejao nasmejao spasiocu. Tako je moj Toša ispao prtljag, a mi ga iz vode izbavili u malom koferu – priča otac mališana Milan Đorđević. Porodica Đorđević je trenutno smeštena kod rodbine na Novom Beogradu.

Slavica Mićić, majka malog Todora priča da im je u trenutku kad su spasioci došli po njih i Todora voda u kući dopirala do grudi.
- Spasioci su došli po nas u petak u sedam ujutru. Rekli su da mogu da prime jedno od nas dvoje i bebu. Bilo me je strah da idem sama sa detetom, ali nisam imala kud pošto Todora dojim. Čim smo ušli u čamac, zaspao je i prespavao ceo put do OŠ “Jefimija”, gde smo proveli 24 sata – priča Slavica za “Kurir” i dodaje da ju je strah obuzeo tek kad je ušla u školu.
- Stavila sam nosiljku sa Todorom na školski sto. Tek tada sam postala svesna šta mi se dešava i počela da plačem – kaže Slavica naglašavajući da ostali do subote ujutru, kada su evakuisani.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP