Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICA UBIJENE UČENICE NE ŽELI DA PRIZNA DA JE ONA MRTVA

Roditelji ne žele da sahrane Ivanu?!

Autor: D. Ćuruvija | 05.10.2014 - 07:55:00h | Komentara: 6

Roditelji ubijene Ivane Podraščić (14) iz Batajnice i dalje ne žele da prihvate činjenicu da je njihova ćerka mrtva, pa je pitanje kada će i gde biti sahranjena, saznaje „Alo!“. Kako naš list sazanje, ubijena tinejdžerka ne može da bude sahranjena bez pristanka roditelja, pošto je reč o maloletnoj osobi.

Majka sumnja  u ćerkinu smrt: Nada Podraščić  (levo) sa rođakom

Majka sumnja u ćerkinu smrt: Nada Podraščić (levo) sa rođakom | Foto: Đ. Kojadinović

Drago i Nada Podraščić se
ponašaju kao da se ništa nije
dogodilo, a ukoliko odbiju da je identifikuju, procedura u
vezi sa pogrebom će se
iskomplikovati, kaže izvor „Alo!“

- Oni se i dalje ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Sa njima niko od komšija ne komunicira jer su nekako uvek bili, što bi se reklo, na svoju ruku. Ne vidimo da kod njih neko dolazi. Ivanin otac Drago je retko bio kod kuće i ranije jer je negde radio. Uvek su uvek bili čudni, tako da niko kod njih ne ide - kažu komšije, koje nerado govore o porodici Podraščić iz ulice Bosanske krajine u Batajnici.

Ivana Podraščić (14)

Ivana Podraščić (14)

Obdukcija tela Ivane
Podraščić je završena,
a kako nezvanično
saznajemo, utvrđeno je
da je preminula od dva
udarca u glavu ašovom
kojim je izudarao Darko
Kostić (39) nakon
silovanja

Podraščići imaju i stariju ćerku i mlađeg sina, koji su takođe maloletni. I brat ubijene učenice je prekjuče izjavio da ne veruje da je Ivana mrtva, tvrdeći da je to „prosto nemoguće“.


- Ko zna što se u toj porodici još događalo - rekla nam je jedna komšinica.
Obdukcija tela Ivane Podraščić je završena, a kako nezvanično saznajemo od izvora iz istrage, utvrđeno je da je preminula od dva udarca u glavu ašovom kojim je izudarao Darko Kostić (39) nakon silovanja.

Ne veruju ni policiji: Ivanin  brat i otac

Ne veruju ni policiji: Ivanin brat i otac | Foto: Đ. Kojadinović

Njeno telo će sutra biti preneto u kapelu u Deligradsku ulicu u Beogradu, ali još nije poznato da li će Ivanini roditelji doći da je identifikuju i organizuju formalnosti oko sahrane.


| Foto: Đ. Kojadinović

- Pošto su zavedeni kao socijalni slučajevi, roditeljima će biti poslato garantno pismo optšine Zemun da dođu u kapelu. Tim garantnim pismom se opština obavezuje da će snositi troškove pogreba. Ukoliko ne dođu, Ivanu može da identifikuje neko do bližih srodnika, prijatelja ili komšija, ali moraju da imaju saglasnost njenih roditelja. Takođe ne mogu da je identifikuju njena sestra i brat jer su još maloletni - kaže naš sagovornik.


Darko Kostić

Darko Kostić

Naš izvor objašnjava da komplikacije oko sahrane mogu da nastupe ukoliko roditelji odbiju idnetifikaciju i ne daju nikom saglasnost da to učini.


- U tom slučaju reagovaće nadležne službe, ali se cela procedura ne bi smela odugovlačiti duže od mesec dana - dodaje naš sagovornik.

Ubica sve priznao


Darko Kostić je priznao ubistvo devojčice, koju je u kuću namamio obećanjem da će joj njegov drug uraditi pirsing. „Nisam hteo da ubijem Ivanu, ali me je iznervirala što se jako drala dok smo vodili ljubav, pa sam je udario jako pesnicom i polomio joj vilicu. Međutim, ona je i dalje vikala, pa sam je udario ašovom“, ispričao je monstrum zaprepašćenim istražiteljima.

Nađena nakon 64 dana

Ivana je nestala 29. jula, a njeno telo, u fazi raspadanja, pronađeno je 1. oktobra u dvorištu ruinirane kuće u Rakovici, u Ulici 11. krajiške divizije. Za njeno ubistvo osumnjičen je Darko Kostić, višestruki povratnik, koji je osuđivan zbog silovanja, ubistava i teških krađa.
Kostića je policija uhapsila zbog silovanja snaje, koja je prijavila policiji da ju je Kostić silovao, mučio i zlostavljao u istoj kući u kojoj je ubijena Ivana Podraščić.

Poslednji komentari
  • suzana Vreme: 05.10.2014 09:31h

    ova zena ocigleno podobro nije tacna,pogledajte joj izraz lica govor tela i povezite sa izjavama koje je dala...nisu deca za svakoga,jadna mala Ivana..

  • Aleks Vreme: 05.10.2014 10:08h

    Menije mnogo zao:( vase cerke ali ivas krivim kao roditelje kako moze dete da vam pobegne od kuce ponekoliko dana ida neznate gdese nalazi zar vi kao roditelji niste mogli uticati na maloletno dete ako niste bili ustanju dase vladate njom zasto niste socijalnu prijavili za maloletnike nebise ova tragedija desila ja nerazumem takve roditelje ja nerazume nas narod dizese ikuka imotika prave demostracije pa sad se dignite srbi jel vam decu siluju i ubijaju svakodnevno IZADJITE POLITICARI I SVESTENICI SAD NAULICE TRAZITE PRAVDU ZA PSIHOPATE I MONSTRUME NEMOJTE SAMO KAMENOVATI NEDUZNE LJUDE KOJI NIKOG NISU UBILI..

  • maya Vreme: 05.10.2014 10:56h

    nije svako da ima decu! koji su to bolesni umovi da prave komediju od tragedije..

  • haos Vreme: 05.10.2014 17:04h

    ne kazu dzaba da nisu deca za svakoga. svoje dete da ne sahranis na miran i posten nacin,daleko bilo

  • sanja Vreme: 06.10.2014 07:28h

    bože moj .ako nije imala mira za života..pa niste valjda sotone ..daj te joj mir barem sad dok više nije sa vama ..očito ste se riješili jednog tereta..ja sam majka i znam što sam u stanju učiniti za svoje dijete......pogotovo u njenim godinama aman ljudi pa to je dijete imalo 13 godina..kakve je ona odluke mogla donositi......okrenite se oko sebe pa ćete vidjeti ozbiljne pametne intelekualce šta rade....Ivana je bila nesretno dijete a nitko nije imao sluha ni volje da je čuje.......nažalost

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP