Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OTMICA DEČAKA IZ BANATSKE SUBOTICE

Ronioci pretražili Dunav, saslušan veliki broj ljudi! (VIDEO)

Autor: J. Paunović | 14.06.2015 - 08:03:00h | Komentara: 3

Policija i dalje traga za dečakom koji je u subotu nestao iz Banatske Subotice. Kako "Alo!" saznaje, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je poseban tim policajaca, pripadnika MUP-a Srbije, gde je uključio i ronioce, pripadnike Žandarmerije, koji su pretražili reku Dunav kako bi proverili mogućnost utapanja dečaka Stefana Ilića (12) iz okoline Pančeva.

Stefan Ilic

Stefan Ilić | Foto: mup.rs

- U policiju su na informativni razgovor u toku prethodnih nekoliko sati dovedeni i oni koji imaju bilo kakve veze sa dečakom. Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li se radi o otmici. I dalje se proverava svako vozilo pri izlasku iz naše zemlje kao i sa teritorije Pančeva - kaže naš izvor iz MUP-a.

Policijski službenici su, kako su istakli, radili celu noć u potrazi za 12-ogodišnjim dečakom koji je juče nestao.

Načelnik policijske uprave Pančevo Nikola Popovac izjavio je danas da u potrazi za dečakom ima određenih pomaka, ali nije mogao da iznosi više detalja.
- Situacija je nepromenjena, ali ima određenih pomaka koje ne bih iznosio u interesu istrage, rekao je Popovac novinarima u Beloj Crkvi.
On je rekao da je privedeno više lica, sa kojima je obavljen razgovor, ali da niko nije lišen slobode.

Banatska Subotica kuća Stefana Ilića

Kuća Stefana Ilića | Foto: youtube

Maloletnik je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica u Beloj Crkvi gde je bio sa mlađim bratom (9). Na sebi je imao svetlozelenu majicu, crni šorts i crne patike.

Dečak je nestao juče, a policija i jutros zaustavlja i pretresa sva vozila na izlazima i ulazima u Pančevo.

Intenzivna potraga i dalje traje na teritoriji južnog Banata.

Ronilačka potraga na Dunavu

Ronilačka potraga na Dunavu, 100 metara od kuće Ilića | Foto: M. Dudvarski
Prema nezvaničnim informacijama, dečak je ubačen u automobil tamne boje i policija traga za otmičarima.

Kako Alo! nezvanično saznaje, dečak je sa bratom i četvoricom drugara bio na pecanju. Kako su izjavili dečaci, u trenutku dok su se vraćali kući kraj njih je stao automobil iz koga su izašla dva muškarca, vezali Stefana, zapušili mu usta i ubacili ga u gepek, a potom dali gas i pobegli.

Stefan je jedno od sedmoro dece u porodici, koja se nedavno doselila iz Lokvi kod Alibunara, a njihov otac radi kao čoban u selu. Meštani kažu da su skromni i da žive u dosta teškim uslovima. Nestali Stefan je, kažu, jako dobro i vredno dete. Pomagao je ocu u svemu, pa i u čuvanju ovaca.

Neki od meštana tvrde kako su na ulicama danima primećivali crni "fijat punto" kovinskih registracija sa zatamnjenim staklima, ali i objašnjavaju da je u selu vrlo brzo nastala panika i potraga za decom.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je juče da pančevačka policija radi na slučaju prijave nestanka dvanaestogodišnjeg dečaka iz Pančeva.

- Imamo neke informacije i Policijska uprava u Pančevu radi na tom slučaju i očekujem da ćemo imati više informacija - rekao je juče Stefanović novinarima na Zemunskom keju.

On je napomenuo da zbog interesa istrage ne može da daje više informacija o tom slučaju.

Policija je pozvala sve građane koji prepoznaju dete sa fotografije i imaju bilo kakve informacije o njemu pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013/325-202 ili da prijave najbližoj stanici policije.

Poslednji komentari
  • doklevišebre Vreme: 14.06.2015 09:36h

    A šta bi sa onim francuzima što su kidnapovali onu devojčicu....?

  • Jelena Vreme: 14.06.2015 14:49h

    Gde su ovde psi tragaci? Da se desilo u Americi,pa i nekoj Evropskoj zemlji,tu bi se i helikopteri ukljucili i vojska.....Dete je u pitanju,ljudi! Daj boze da ga pronadju zivog i nepovredjenog!

  • ana Vreme: 15.06.2015 00:04h

    Nazalost mislim da se mozda dete utopilo dok su pecali a da ostala deca cute o tome iz straha,mozda su cak i izmislili pricu o otmici,deca su to...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP