Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBICA IZ NIŠA PRESUDIO SEBI

Rovčanin pronađen mrtav u zatvoru!

Autor: J.P. | 10.09.2013 - 09:32:00h | Komentara: 2

U zatvorskoj bolnici pronađen je mrtav Vladan Rovčanin (43) koji je pre devet godina ubio svojih pet kolega u niškom odeljenju BIA, ekskluzivno saznaje alo.rs.

Vešala

Prema prvim informacijama njega su zaposleni skinuli sa vešala nakon što se obesio o kanap..

Njegovo telo preneseno je na Institut za sudsku medicinu gde će nakon izvršene obdukcije biti saopšten uzrok njegove smrti.

Podsećamo da je Rovčanin redom ubijao svoje kolege, a na neke je pucao i kroz vrata. On je u sedištu BIA za Kosovo i Metohiju, gde je radio kao operativni radnik hicima iz “heklera” usmrtio četvoro svojih kolega, a trojicu ranio.

Prema tvrdnji očevidaca, krvava drama u zgradi BIA u Nišu trajala je više od 20 minuta. Nešto posle osam sati Vladan je upao u kancelariju načelnika odeljenja Radoja Novićevića. Usput je, sa oružjem na gotovs u kancelariju ugurao sekretaricu Anu Radulović. Minut-dva Rovčanin je razgovarao sa njima, a onda počeo da puca. Ubio ih je oboje, a onda izašao iz kancelarije i ušao u sledeću, kod pomoćnika načelnika Momčila Močilovića, gde je došlo do nove rasprave i pucnjave. Momčilović je, saznaje se, uspeo da skoči na prozor iako je Rovčanin pucao u njega. Na simsu se dohvatio za klima-uređaj, ali je Rovčanin prišao prozoru i ponovo pucao. Momčilović je pao na plato i slomio obe noge.


Rovčanin je posle “posete” kancelariji pomoćnika načelnika krenuo ka sledećoj u kojoj je bio Nebojša Vasić, pucao je u njega, a potom se uputio ka kancelariji gde su bili Rade Aksić i Nebojša Delikravić. Vrata su bila blokirana, pokušao je da provali unutra i, kako nije mogao, pucao je kroz njih i ranio Aksića i Delikravića.

Vladan Rovčanin

Vladan Rovčanin

Odatle se uputio ka prizemlju, gde je na stepeništu naleteo na Tomislava Dragovića i sasuo rafal i u njega. Izašao je iz zgrade Biroa BIA, prišao ranjenom i povređenom Momčilu Momčiloviću i “overio” ga.


Policijskoj interventnoj patroli, koja je na poziv Delikravića i Aksića već stigla ispred zgrade, mirno se predao.

Vladan Rovčanin 11 godina je bio radnik najpre Resora državne bezbednosti MUP Srbije, a potom i Bezbednosno-informativne agencije. Sa svojim kolegama sa Kosova je u leto 1999. godine iz Prištine premešten u Niš, gde je formirano odeljenje za Kosovo i Metohiju Centra BIA Niš.


Za vreme dok su radili na Kosovu, ovo odeljenje RDB brinulo je sa pripadnicima Vojske Jugoslavije i MUP Srbije o bezbednosti Kosova i Metohije.


Rovčanin je rođen u Prištini maja 1970. godine, a živeo je u Gračanici. Završio je Poljoprivredni fakultet u Beogradu, bio odličan student. Odmah po završetku studija zaposlio se. Bio je oženjen i imao je dvoje dece.

Poslednji komentari
  • Deki Vreme: 10.09.2013 13:26h

    Ovi ranjeni mu dosli glave

  • Bojana Vreme: 12.09.2013 12:18h

    Pocivaj u miru brate,bio si Veliki covjek,samo ko te nezna moze lose da kaze!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP